Minik Yusuf yürekleri dağladı

Şehit babasının önde fotoğrafını gören küçük Yusuf'un 'baba' diyerek arkasından gitmek istemesi yürekleri dağladı.

Şehit oğlu Yusuf yürekleri dağladı

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Tepe Jadarma Karakolu'ndaki görevine giderken bu sabah PKK'lıların silahlı saldırısında şehit olan uzman çavuş 25 yaşındaki Muhammed Said Çelik, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenle memleketine uğurlandı. Törende şehidin 1.5 yaşındaki oğlu Yusuf, sık sık babasının fotoğraflarını bakıp, tabutunun ardından da 'baba' dedi.



Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Said Çelik için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkanlar ile şehidin silah arkadaşları katıldı. Şehit Muhammed Said Çelik'in eşi Fikriye Çelik, oğlu Yusuf ile törene katıldı. Tören boyunca metin olmaya çalışan şehidin eşi Fikriye Çelik'in göğsüne taktığı eşinin fotoğrafına oğlu sık sık dokunarak almak isterken, küçük Yusuf'un tavırları yürek burktu. Ambulanstan alınan şehit Çelik'in cenazesinin katafalka konulmasıyla başlayan törende şehit Uzman Çavuş Çelik'in özgeçmişi okundu. 2014 yılında Diyarbakır Jandarma Komutanlığı'na tayin edilerek göreve başladığı belirtilen şehit Çelik'in, Bismil Tepe Jandarma Karakolu'ndaki görev birliğine giderken, özel otomobiliyle seyir halinde olduğu sırada düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit edildiği ifade edildi.



Törende konuşma yapan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, "Bölücü terör örgütü ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla hendek kazıp, barikat kurarak personelimize kahpe ve sinsice saldırarak. Vatandaşımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, araç yakıp, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek mahsum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir" dedi.




Şehit Uzman Çavuş Muhammed Said Çelik için daha sonra dualar edilirken, oğlu Yusuf'un da elini açması törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. Fikriye Çelik, şehit eşinin cenazesinin katafalktan alınması sırasında daha fazla dayanamayarak gözyaşlarına boğuldu. Ambulansa konulan Şehit Uzman Çavuş Çelik'in cenazesinin ambulansla geçişi sırasında babasının önde fotoğrafını gören küçük Yusuf'un 'baba' diyerek arkasından gitmek istemesi törende büyük üzüntü yarattı. Minik Yusuf'u ambulansın arkasından gitmek isterken kadın askerler tutarak kucağına aldı.




<< Önceki Haber Minik Yusuf yürekleri dağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER