SPK Eski Başkanı Doğan Cansızlar: Çekiniyorlar

Eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar, Bank Asya’nın özkaynağı ve sermaye yeterlilik oranının çok iyi olduğundan dolayı, mudilerin parasını çekmek için paniğe kapılmadığını söyledi.

SPK Eski Başkanı Doğan Cansızlar: Çekiniyorlar

Bank Asya’ya el konulmasının baştan beri hukuksuz olduğunu vurgulayan Cansızlar, bürokratların aldıkları kararlardan dolayı hesap vermekten kaçamayacağını ifade etti. Bürokraside birinci derecede sorumluların BDDK yetkililerinin olduğunu belirten Cansızlar, şu değerlendirmeyi yaptı: “Hem BDDK hem TMSF’deki çocuklara üzülüyorum. Hukuk karşısında yapacakları şeyler konusunda uygulamada tereddüt geçiriyorlar. Yapılan işlemler hukuka uygun değil. Yarın bir gün bunların hepsi dönecek. O yüzden çekingenlik var. Bürokraside bir şeyin altına imza atmak kolay değildir. Hukuksuz bir şeyin altına kimse kolay kolay imza atmaz.”

  Verilen yetki kapsamında TMSF’nin isterse kurucu ortakların mal varlıklarına el koyabileceğini kaydeden Cansızlar, bankanın mali yapısı yerinde olduğu için hakim ortakların mal varlıklarına el koymaya cesaret edilemediğini belirtti. Fonun beklemesinin ileride bir sıkıntı olursa, “o kadar insanı karşımıza almayalım” anlamına taşıdığını belirten Cansızlar, “Hukuksuz karar karşısında ‘Biz onun şeyini nasıl öderiz’ demeye getiriyorlar. Beklenilen bir şey var. Dolayısıyla ‘şimdilik’ diye bakmakta yarar var.” tespitini yaptı.
<< Önceki Haber SPK Eski Başkanı Doğan Cansızlar: Çekiniyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER