Ali Fuat Yılmazer cinayetle ilgili çok önemli bilgiler verdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde ihmali olan kamu görevlileri hakkındaki soruşturmada son olarak eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer tutuklandı.

Ali Fuat Yılmazer cinayetle ilgili çok önemli bilgiler verdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde ihmali olan kamu görevlileri hakkındaki soruşturmada son olarak eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer tutuklandı.

Ancak eski Trabzon İstihbarat Müdürü Engin Dinç’in (şu an Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı) ifadesi dahi alınmadı. Savcıya verdiği ifadede bu çelişkiye dikkat çeken Yılmazer’in, Dink soruşturmasının en önemli şüphelisinin Engin Dinç olduğunu belirttiği öğrenildi.

Ali Fuat Yılmazer, Dink’in katili Ogün Samast ve cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal’in 8 yıl sonra ortaya attığı ve hiçbir somut veriye dayanmayan tutarsız ifadeler gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı. Alınan bilgilere göre Yılmazer, savcılıkta cinayet süreciyle ilgili önemli bilgiler verdi. Cinayetin ardından Erhan Tuncel ile irtibatlı polis memuru Muhittin Zenit’in, Engin Dinç’in yönlendirmesiyle irtibat kurduğunu kaydeden Yılmazer, şöyle konuştu: “Ben cinayetten sonra Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı ile irtibata geçtim. Sarı, sürecin Dinç döneminde yaşandığını belirterek, istediğim sorulara tam cevap veremedi. Sağlıklı bilgileri Dinç’ten alacağımı kaydetti. Dinç, bazı ayrıntıları aktarmakta yetersiz kaldığını düşünerek Zenit’ten kapsamlı bilgiler alacağımı söyledi. O güne kadar Zenit’i hiç tanımıyordum. Bunun üzerine Bayburt emniyetinde çalışan Muhittin Zenit ile irtibata geçtim.”

Yılmazer, cinayet öncesinde Tuncel, Hayal ve Samast ile ilgili olarak İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nın herhangi bir dinleme kararı aldırmadığının da altını çizdi. Söz konusu olayla ilgili dinleme ve takip yapması gereken birimin ise Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi olduğuna dikkat çekerken, “Erhan Tuncel’in kullandığı telefon numarası Trabzon İstihbarat Şubesi tarafından dinlenmiştir. Tuncel’in telefonunun dinlendiğini o gün ben bilmiyordum. Telefon görüşmesi ile ilgili bir sızma söz konusu ise Trabzon İstihbarat’ından olabilecek bir şeydir. Benim kesinlikle bir dahlim söz konusu değildir.” diye konuştu.

17 Şubat 2006 tarihinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde gönderilen Hrant Dink’in öldürüleceği şeklindeki F4 raporunu görmediğini yineleyen Yılmazer, şöyle devam etti: “Engin Dinç’in kendisi, Hrant Dink soruşturma sürecinin en başta gelen şüphelilerinden birisidir. İhmalle büyük oranda onun faaliyetleri çerçevesinde şekillenmektedir. Dinç ve ekibi tarafından hazırlanan raporlar maksatlı ve adli makamları yanıltmak kastıyla yalan beyanlarla şekillenmiş, gerçekten uzak değerlendirmelerdir.”
<< Önceki Haber Ali Fuat Yılmazer cinayetle ilgili çok önemli bilgiler verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER