Spor camiasından teröre lanet mesajları geldi


Dün akşam Başkent Ankara'da meydana gelen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili spor camiasından da tepkiler ard arda geldi.

Spor federasyonları ve futbol kulüpleri resmi internet sitelerinde yayınladıkları mesajlarda bir yanda terörü lanetlerken diğer yanda saldırıda hayatını kaybedenlere taziye mesajlarını ilettiler.

Yayınlanan mesajların bir kısmı şöyle:

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 'Acımız Büyük!' başlığı ile yapılan açıklamada, "Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan araçlara yapılan hain terör saldırısında çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Alçakça düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden asker ve sivil şehitlerimize Allah'tan rahmet; ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." denildi.

BEŞİKTAŞ

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün resmi internet sitesinden 'Ankara'daki Terör Saldırısını Şiddetle Kınıyoruz' başlığı ile yapılan açıklamada ise

"Başkentimiz Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin huzur ve refah ortamına kavuşması için tüm gücüyle mücadele eden güvenlik güçlerimize yönelik bu elim terör saldırısının üzüntüsünü yaşıyoruz.

Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize başsağlığı diler, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ederiz."

FENERBAHÇE

Fenerbahçe Spor Kulübü ise Yönetim Kurulu imzası ve 'Terörü lanetliyoruz' başlığı ile yaptığı açıklamada, "Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldiğini, patlamada ölü ve yaralıların bulunduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız." denilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Yaşanan bu terör olayını lanetleyerek bu tür olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

GALATASARAY

'Terörü lanetliyoruz' cümlesiyle sitesi açılan ve 'Ülkemizin Başı Sağolsun' başlığı ile yaşanan acıya vurgu yapan Galatasaray Spor Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

"Uzun cümleler, sürekli yinelenen benzer kelimeler ülke olarak yaşadığımız acıları tarif etmekte maalesef artık yetersiz kalıyor. Bu ülkenin temel taşlarından bir spor kulübü, bir sivil toplum örgütü olarak, terörü ve terörden medet umanları bir kez daha lanetliyoruz. Ankara'daki kalleş saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyoruz. Tüm ülkemizin başı sağolsun."

TRABZONSPOR

Trabzonspor Kulübü'nden yapılan, 'Terörü lanetliyoruz' başlıklı açıklamada da "Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen patlamada ölü ve yaralıların olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Hain terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan 'Teröre Lanet ve Başsağlığı' başlığı ile yapılan açıklama, Ankara'da dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada yaşananlara dikkat çekilirken, "Çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve çok sayıda vatandaşımızın da yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız." denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Yaşanan terör olayını lanetliyor, bu tür olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz."

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun açıklamasında ise yine Ankara'da dün akşam saatlerinde yaşanan terör saldırısına dikkat çekilerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik düzenlenen alçakça terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyoruz." denilde ve şu ifadelere yer verildi:

"Saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri Personeline ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı, tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Spor camiasından teröre lanet mesajları geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER