Spor salonlarına mülteciler yerleşti, dersler ormanda yapılacak


Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde okullar açıldı fakat spor salonlarına yerleştirilen mültecilere başka yer bulunamadı. KRV Eğitim Bakanı Syvlvia Löhrmann basın toplantısında eyalet genelinde okullara ait 40 spor salonunda mültecilerin barındırılmasına devam edileceğini söyledi. Bu okullarda spor derslerinin nasıl devam edeceği konusunda da Löhrmann, "Spor sahaları, ormanlar ve yüzme havuzları var." diyerek yol göstermeye çalıştı.

Hedeflerinin en kısa zamanda spor salonlarını okullara tekrar tahsis etmek olduğunu söyleyen Yeşiller Partili Löhrmann, ancak bu zamana kadar spor derslerinin boş geçmemesini istedi. Sorundan Köln, Dortmund, Hagen, Langenfeld ve Düsseldorf gibi büyük şehirler önemli ölçüde etkileniyor. Düsseldorf Belediyesi sorunu çabuk çözmek için 700 kişilik bir çadır spor salonu kurulacağını ve en kısa zamanda mültecilerin buraya nakledilerek okulların spor derslerini yapmasının sağlanacağını duyurdu.

Witten ve Gladbeck gibi belediyeler ise bu konuda daha büyük zorluk yaşıyor. Buralarda da eğitim sezonuna hazır hale gelebilmek için yoğun çözüm arayışları ve çalışmaları devam ediyor. Valilik ise en geç Ekim ortasında spor salonlarının okullara iade edileceği garantisini verdi.

MÜLTECİLERİN OKULLARA YAKIN OLMALARI 'BİRLİKTE YAŞAM' KONUSUNDA AVANTAJ

Diğer taraftan spor salonları okulların hemen bitişiğinde olduğu için öğrencilerle mültecilerin irtibatını 'birlikte yaşamın öğrenileceği' ortam olarak gören okul yöneticileri mevcut. Özellikle de birçok farklı etnik kökenden öğrencileri olan Gesamtschule okulları bunların başında geliyor. Bu okullarda okula ait oyun bahçeleri ve gençlik odaları mülteci çocukların kullanımına açılıyor. Bunun yanında bazı okullarda mülteci gençlere yönelik danışmanlık ve uyum çalışmaları da yapılabilecek.

MÜLTECİ ÇOCUKLARI DA OKULA GİTMEK ZORUNDA

Öte yandan Eğitim Bakanı Löhrmann mülteci çocuklarının da okul zorunluluğu olduğunu açıkladı. Hangi okula ne kadar mülteci çocuğun gideceği konusunda henüz çalışmalarının sonuçlanmadığını vurgulayan Löhrmann, okullarda mülteci çocuklarını hazırlık sınıflarında toplayacaklarını da sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Spor salonlarına mülteciler yerleşti, dersler ormanda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER