"Kariyer merkezleri eğitimdeki boşlukları doldurmaya aday"


Eğitim koçu Burhanettin Yılmaz, eğitimdeki boşlukların eğitim koçluğunu ve kariyer merkezlerini ihtiyaç haline getirdiğini söyledi.

Artvin'de Çoruh Kariyer ve Danışmanlık Merkezi sahibi ve eğitim koçu Burhanettin Yılmaz, kariyer merkezlerinin ne iş yaptığını ve eğitim koçluğu sistemini anlattı.
Öğrencilere koçluk hizmeti sunduklarını belirten Yılmaz, "Koçluk hizmeti dediğimiz, ortaokuldan, üniversiteye hazırlık sürecine kadar her alanda başvuran tüm öğrencilerimize, tüm zamanını planlayacak şekilde danışmanlık yapıyoruz." dedi. Öğrencilerin tüm eksiklerini öncelikle tespit ettiklerini vurgulayan Yılmaz, "Bu eksiklerine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sınavlarla onların kontrolünü ve gelişimini sağlıyoruz. Bir anlamda öğrencinin velisi oluyoruz. Koçluk sistemi dediğimiz sistemde öğrencinin tüm zamanı planlanır ve bu plan doğrultusunda yıl boyunca akademik gelişimi takip edilir. Ve tabi bu veli ile irtibatlı olarak yapıldığı için de hem veli ile işbirliği sağlanmış oluyor, hem de öğrencinin zaman zaman gelişimleri kontrol edilebiliyor." ifadesini kullandı.

Eğitimdeki boşluklardan koçluğa ihtiyaç duyulduğunu belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Dolayısıyla öğrencileri hala şu anki belirsizliklere rağmen nereye gideceği tam belli olmamışken, biz de buradaki boşluğu doldurmuş oluyoruz. Başvuran tüm öğrencilerimiz için şu anda kayıtlarımız başladı, kontenjanlarımız açık, bu hizmeti sunuyoruz. Ayrıca kurumumuzda rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti de sunuyoruz. Bu alanda da başvuran herkese ihtiyaçları doğrultusunda imkanlar sunuyoruz."

Öğrencinin ihtiyacını tespit için seviye tespit sınavları yaptıklarını belirten Yılmaz, "Öğrencinin kendi seviyesini, kendi başlangıç noktasını belirliyoruz. Bu eksiklikleri tespit ettikten sonra ona göre çalışmalarımızı ve planlamalarımızı yapıyoruz." diye aktardı.
Yılmaz, bire bir ve grup olarak hizmet verdikleri derslikleri olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Burada da koçluk hizmeti sunuyoruz öğrencilerimize, eksik olduğu derslerden danışmanlık hizmeti sunuyoruz."

Öğrencilerinin daha iyi gelişmesini isteyen velilere seslenen Yılmaz, "Mutlaka velilerimizi ve öğrencilerimizi kariyer merkezlerimizi görüp, bilgi almalarını tavsiye ediyorum. Gerek ücret noktasında gerekse hizmetler noktasında mutlaka bir kariyer merkezine başvurup ayrıntılı bilgi almalarında fayda var." tavsiyesinde bulundu. Fiyatlarının ütopik rakamlar olmadığını belirten Yılmaz, "Gayet makul bir şekilde bu hizmetlerle kaliteli bir eğitim alınabileceğini düşünüyorum." diye sözlerini tamamladı.
aday-1855069.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber "Kariyer merkezleri eğitimdeki boşlukları doldurmaya aday" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER