Almanya Federasyon Kupası'nda Türk oyuncular takımlarını sırtladı


Almanya Federasyon Kupasının (DFB Pokal) ilk tur maçları dün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Sürprizlerle dolu kupanın ilk turunda oynanan VfL Osnabrück-RasenBallsport Leipzig maçının hakemi Martin Petersen'in kafasına isabet eden çakmak nedeniyle karşılaşma iptal edildi. Almanya Federasyon Kupası (DFB Pokal) ilk tur maçları sürpriz sonuçlarla tamamlandı.

Bundesliga ekiplerinden Hamburg dördüncü lig takımı FC Carl Zeiss Jena'ya uzatmalarda 3-2 yenilerek büyük şok yaşarken, Bundesliga'nın yeni ekibi Ingolstadt ise yine dördüncü ligde mücadele eden ReSpVgg Unterhaching'e 2-1'lik skorla yenilerek kupaya erken veda etti. 1. Lig'in bir başka ekibi olan TSG 1899 Hoffenheim'da ikinci lig takımı TSV 1860 Münih'e 2-0 yenilerek ilk turda elendi.

64 takımın mücadele ettiği Federasyon Kupası'nda en çok dikkat çeken olay ise önce gün oynanan VfL Osnabrück ile RasenBallsport Leipzig maçında yaşandı. Maçın 70. dakikasında ev sahibi takım taraftarları tarafından atılan çakmak orta hakemin kafasında isabet etti. Hakem Martin Petersen yan hakemleri toplayarak soyunma odasına gitti ve kısa süre sonra maça devam edemeyeceğini bildirerek karşılaşmayı tatil etti. Türk oyuncu Halil Savran'ın birinci dakikada attığı gol ile 1-0 önde olan VfL Osnabrück ile RasenBallsport Leipzig maçıyla ilgili kararı federasyon verecek.

32 karşılaşmanın bir hariç diğerlerinin tamamlandığı Almanya Federasyon Kupasın ikinci turuna; Bayer Münih, Bayer 04 Leverkusen, FC Schalke 04, Werder Bremen, 1. FC Köln, VfL Wolfsburg, FC Augsburg, Eintracht Frankfurt, SV Darmstadt 98, VfB Stuttgart, Borussia Dortmund, Hannover 96, 1. FSV Mainz 05, Hertha BSC, Borussia Mönchengladbach 1. FC Nürnberg, SC Paderborn 07, Fortuna Düsseldorf, FSV Frankfurt, 1. FC Heidenheim, TSV 1860 München, Eintracht Braunschweig, FC Erzgebirge Aue, SV Sandhausen, SC Freiburg, FC Viktoria Köln, SSV Reutlingen 05, FC Carl Zeiss Jena, SpVgg Unterhaching, 1. FC Kaiserslautern, takımları çıktı.

DFB KUPASI'NDA TÜRK OYUNCULAR TAKIMLARINI İKİNCİ TURA ÇIKARDI

Almanya Kupası'nın ilk tur maçlarında Türk oyuncular takımlarının ikinci tura çıkmalarında büyük rol oynadı. Bayer Leverkusen'de oynayan milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu penaltıdan attığı golle takımının turu geçmesinde büyük rol oynarken, Hannover 96'da ise Kenan Karaman attığı golle takımının 2-0 galip gelmesinde büyük katkı sağladı. İkinci lig ekiplerinden Paderborn 07'nin deplasmanda VfB Lübeck'e karşı oynadığı maçta Mahir Sağlık penaltıdan attığı gol ve bir asist ile takımın turu geçmesinde büyük rol oynadı.

Türk teknik direktör Volkan Uluç'un çalıştırdığı dördüncü lig takımı FC Carl Zeiss Jena Hamburg'u kupa dışı bırakarak büyük bir başarıya imza attı.
CİHAN
<< Önceki Haber Almanya Federasyon Kupası'nda Türk oyuncular takımlarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER