Atletico Madrid - Real Madrid maçında kilidi çözecek detay

UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası'nın sahibi, bu gece sahibini bulacak. Atletico Madrid mi, Real Madrid mi kupayı alacak? İşte maça dair bilgiler ve iki takımın çarpıcı analizleri..

Atletico Madrid - Real Madrid maçında kilidi çözecek detay

Avrupa’nın en iyisi, bugün Atletico Madrid ile Real Madrid arasındaki maçın sonunda belli olacak. Portekiz’in Lizbon şehrindeki Estadio da Luz Stadı'nda oynanacak müsabaka, saat 21.45’te başlayacak ve Star TV’den naklen yayınlanacak.

İşte Muhtemel 11’ler:

Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis, Tiago, Gabi, Raul Garcia, Koke, Arda, David Villa.

Real Madrid: Casillas, Carvajhal, Ramos, Pepe, Coentrao, Modric, Illaramendi, Di Maria, Bale, Ronaldo, Benzema.

İşte iki takıma dair kilit rol oynayan istatistikler:

-Atletico Madrid bu organizasyondaki son finalini 1974 yılında Bayern Münih’e karşı oynamış, 4-0 kaybetmişti. 

-Bu kupayı dokuz kez kazanan Real Madrid ise son finaline 2002’de çıkmıştı. Bayer Leverkusen’i deviren Real, kupayı müzesine götürmüştü. 

-Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’nde 12 kez finale çıktı, dokuzunda gülen taraf oldu. İki takım arasındaki son 30 maçın ikisini Atletico kazandı, yedisi berabere bitti, 21’inde Real Madrid sahadan galip ayrıldı. 

-Atletico Madrid, Kral Kupası finalinde beş kez karşılaştığı rakibini dört kez yenme başarısı göstermişti. Real Madrid ile Atletico Madrid, daha önce bir kez Avrupa kupalarında karşı karşıya geldi. 1958-59 Avrupa Kupası yarı final eşleşmesinde Real, rakibini saf dışı bırakmıştı. 

-Real Madrid, son 13 Şampiyonlar Ligi maçında 11 galibiyet, bir beraberlik, bir yenilgi aldı. Atletico Madrid bu sezon Şampiyonlar Ligi’nin namağlup tek takımı. (Dokuz galibiyet, üç beraberlik) 

-Şampiyonlar Ligi’ni namağlup olarak kazanan son takımı 2007-08 sezonunda Manchester United olmuştu. Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Kupa Galipleri Kupası’nın üçünü de kazanan beşinci takım olmak istiyor. (Diğer dört takım: Ajax, Bayern Münih, Juventus ve Chelsea)

-Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 12 maçta 37 gol atan Real Madrid, en iyi hücum performansına sahip ekip. Real, 1992-93’ten bu yana 3 gol ortalamasını aşan tek ekip. (3.1) 

-12 maçın altısında gole geçit vermeyen Atletico Madrid, en iyi savunmaya sahip takım. 

-Diego Costa sekiz maçta sekiz gol atıp bir de asist yaptı. Cristiano Ronaldo’nun yarısı kadar gol attı. 

-Cristiano Ronaldo’nun 29 ŞL maçında 37 golü bulunuyor. Bu sezon attığı 16 golle de Şampiyonlar Ligi tarihinde bir sezonda en fazla gol atan oyuncu oldu.

<< Önceki Haber Atletico Madrid - Real Madrid maçında kilidi çözecek detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER