Barcelona şampiyonluğu galibiyetle kutladı

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) şampiyonluğunu ilan eden Barcelona, deplasmanda Atletico Madrid'i 2-1 yendi.

Barcelona şampiyonluğu galibiyetle kutladı

Ligin 35. haftasında oynanan maç öncesinde, bir La Liga klasiği olarak  her şampiyon takıma yapıldığı gibi Barcelonafutbolcular da alkışlar arasında  Atletico Madridli futbolcularının yaptıkları tünelin arasından sahaya çıktı.


Atletico Madrid'in ilk 11'inde sahaya çıkan milli futbolcu Arda Turan da  takım arkadaşları gibi lig şampiyonu olmalarından dolayı Barcelonalı futbolcuları  alkışlayarak, tebrik etti.
         
Barcelona'nın şampiyon, Atletico Madrid'in de gelecek sezon Şampiyonlar  Ligi'ne direkt katılmayı garanti ederek çıktığı maçta goller ikinci yarıda  geldi.
         
51. dakikada Falcao ile ev sahibi Atletico 1-0 öne geçerken,  Barcelona'nın gollerini 72. dakikada Alexis ve 79. dakikada Gabi kendi kalesine  atarak kaydetti. 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanan Barcelona, 70. dakikada  Messi'nin sakatlanmasından sonra maçı 10 kişi tamamlamak zorunda kalsa da  Atletico deplasmanından 3 puan almayı başardı.
         
Şampiyon Barcelona, yarın üstü açık otobüs ile Barcelona kentinde  şampiyonluk turu atacak. Gelecek hafta Valladolid'e karşı oynanacak lig maçının  ardından da Nou Camp Stadı'nda kutlamalara devam edileceği bildirildi.
         
35. hafta sonunda puanını 91'e çıkartan Barcelona, kalan 3 maçını  kazanması halinde, geçen sezon Real Madrid'in kırdığı ligi 100 puanla tamamlama  rekorunu egale etmiş olacak.

<< Önceki Haber Barcelona şampiyonluğu galibiyetle kutladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER