Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi ne zaman hangi kanalda?

Süper Lig'de 24. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi ne zaman hangi kanalda?

İNÖNÜ'DE SON DERBİ

Süper Lig'in üst sıralarında yer alan ve lider Galatasaray'ı olan takiplerini sürdüren Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin bu mücadelesi tarihe geçeecek. Sezon sonu yıkıma gidecek olan BJK İnönü Stadyumu, tarihinde son kez bir derbi maça ev sahipliği yapacak.

METE KALKAVAN İÇİN BİR İLK

Bu zorlu mücadelede düdük çalacak olan A haberleri'>FIFA kokarthakem Mete Kalkavan, ilk kez Spor Toto Süper Lig'de bir derbi maçını yönetecek. Asıl mesleği mühendis olan İstanbul bölgesi hakemi Mete Kalkavan, son olarak 24 Şubat'ta Adana derbisinde Adanaspor - Adana Demirspor maçında düdük çalışmıştı.
33 yaşındaki başarılı hakem son olarak Spor Toto Süper Lig'de 2 Şubat 2013'te Medical Park Antalyaspor'un İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 1-0 mağlup ettiği maçı yönetmişti.

KİMSE KAYIP İSTEMİYOR

Cumartesi günü lider Galatasaray'ın Eskişehir deplasmanından golsüz beraberlikle ayrılarak puan kaybetmesi, bu karşılaşmayı iki ekip için de oldukça önemli hale getirdi. Ligde topladığı 40 puan ile Galatasaray'ın 7 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe, bu maçı kazanarak hem Beşiktaş ile olan puan farkını açmak hem de Galatasaray ile olan puan farkını 4'e indirmek istiyor.

Beşiktaş ise 23 haftası geride kalan ligde 10 galibiyet 9 beraberlik 4 mağlubiyetlik bir performans sergiledi. Topladığı 39 puan ile Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde bulunan Siyah Beyazlılar da bu maçı kazanarak hem ligde ikinci sıraya yükselmek, hem de Galatasaray ile olan puan farkını 5'e indirmek istiyor.
SAMET AYBABA NEFES ALDI
'Feda' sezonunda oldukça başarılı bir performans sergileyerek zirveye çıkan Beşiktaş'ta sakatlardan iyi haber geldi. Kadro kurmakta zorlanan ve rotasyonu dar bir kadroya sahip olan Beşiktaş'ta son antremana katılan Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup, Veli Kavlak ve Cenk Gönen'in 18 kişilik kadroda yer alacak.
Kara Kartal'da sakatlıkları bulunan Mustafa Pektemek, Hugo Almeida, Uğur Boral, Dentinho ve İsmail Köybaşı bu derbide forma giyemeyecek.

FENERBAHÇE'DE EKSİK YOK

Ligde Galatasaray'ı olan takibini sürdüren Fenerbahçe'de ise eksik oyuncu bulunmuyor. Cezası biten Raul Meireles ile sakatlığı düzelen Sezer Öztürk'ün yanı sıra hafif sakatlığı geçen ve son antremana katılan Miroslav Stoch, son antremana katıldı. Öte yandan Recep Niyaz U18 A Milli takımında yer aldığı için antrenmana katılmadı. Aykut Kocaman, bu zorlu derbide elindeki tüm oyunculardan faydalanabilecek.


KART ALARMI

Sarı-Lacivertli ekipte derbi öncesi 3 futbolcu kart cezası sınırında bulunuyor. Cristian, Gökhan Gönül ve Semih Şentürk birer kart daha görmeleri halinde, gelecek hafta Kadıköy'de oynanacak olan Bursaspor maçında sarı kart cezalısı durumuna düşecek.

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ

McGregor
Gökhan Süzen
Veli
Olcay

FENERBAHÇE

Kuyt
Cristian
Sow

STAT: BJK İnönü
SAAT: 19:00
HAKEM: Mete Kalkavan
YAYIN: Lig TV -Samanyoluhaber.com
<< Önceki Haber Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi ne zaman hangi kanalda? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER