Bütün suç hakemlerde değil...

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Ufuk Özerten, son haftalarda yaşanan hakem hatalarını değerlendirdi.

Bütün suç hakemlerde değil...

İstanbul’da gerçekleştirilen, Kulüp Lisans ve Mali Fair-Play, Stadyum ve Güvenlik toplantısına katılan Özerten, çıkışta medya mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Süper Lig’de son haftalarda yaşanan ve kulüplerin büyük tepki gösterdiği hakem hataları konusunda konuşan Özerten, “Bu durum yeni mi oluyor. Geçen yılda böyleydi. 10 sene öncede böyleydi. Bunları düşünmek lazım. Öyle goller kaçıyor ki golleri kaçıranlara kimsenin bir şey dediği yok, kendi kalesine öyle goller atılıyor ki bunlara da kimse bir şey demiyor. Hakemleri bu kadar acımasız eleştirmenin anlamı yok. Ancak nedense hep hakemler günah keçesi haline getiriliyor. Art niyetli hakem varsa üstüne gidelim onu halledelim. Ancak bütün günahı da hakemlere yüklemek hoş olmuyor. Tabi ki burada hakemlerimizin de karşılaşmaları çok dikkatli bir şekilde yönetmeleri gerekiyor.” diye konuştu.

Türkiye’de oynanan futboldan memnun olup olmadığı şeklindeki bir soruya ise Ufuk Özerten, “Spor Toto Süper Lig’de düşme hattındaki takımlar arasında çok az puan farkı var. PTT 1. Lig’de neyin ne olacağı son ana kadar belli olmuyor. Bundan daha fazla ne istiyorsunuz. Artık futbolumuzda öze dönülmesi gerekiyor. Yurt dışında Avrupa’da oynayan birçok gencimiz var. Aynı DNA’yı taşıyan milyonlarca genç var. Ülkemizdeki gençleri eğitip Türk futboluna kazandırmamız lazım. Milli Takımımızı millileştirmemiz gerekiyor. Böyle yaparsak iyi yerlere geleceğiz.” cevabını verdi.

<< Önceki Haber Bütün suç hakemlerde değil... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER