Chelsea'ye Basel darbesi!

İngiliz devi Chelsea, teknik direktörlüğünü Murat Yakın'ın yaptığı Basel'e kendi evinde 1-0'dan 2-1 yenilerek taraftarını kahretti.

Chelsea'ye Basel darbesi!

UEFA Şampiyonlar Ligi E grubu maçında Chelsea'nin Stamford Bridge'de konuğu İsviçre temsilcisi Basel'di.

41,798 biletli futbolseverin takip ettiği maçta Chelsea, kendi seyircisi önünde 2-1 mağlup olarak Londra'yı karanlık bir geceye sürükledi. 

45. dakikada Oscar'ın golüyle öne geçen Chelsea'ye konuk ekipten cevap 71'de Mohamed Salah ve 81'de Marco Steller oldu. Steller, 71'deki golün de asistini yapan isimdi. Chelsea'nin fişini çeken golün sahibi olan Steller'e asisti ise oyuna 64'te dahil olan eski Beşiktaşlı Matias Delgado yaptı. 

Bu sonucun ardından Chelsea gruplara puansız başlarken, Murat Yakın'ın önderliğinde yükselen Basel 3 puanla sükse yaptı. 

Chelsea, Basel'den gol yiyince Şampiyonlar Ligi'ndeki savunma problemi tekrar gözler önüne serildi. Londra ekibi Devler Ligi'nde oynadığı son dokuz maçın hiçbirisini kalesinde gol görmeden tamamlayamadı.

Chelsea'de geçen sezon Avrupa arenasında 12 golde katkısı olan (4 gol, 8 asist) Juan Mata 67'de Willian'ın yerine oyuna dahil oldu. Mata da Chelsea'ye çare olamadı. 

Takımlar maça şu 11'ler ile başladı; 
CHELSEA: Cech, Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole, Oscar, van Ginkel , Lampard, Willian, Eto'o, Hazard.

BASEL: Sommer, Voser, Schar, Ivanov, Safari, Salah, Diaz, Frei, Stocker, Sio, Streller. 
Bir taraftar maç öncesi Chelsea teknik direktörü Jose Mourinho'ya Mata'yı yedek kulübesine hapsetmemesi konusunda uyarıda bulundu.
<< Önceki Haber Chelsea'ye Basel darbesi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER