Cüneyt Çakır hatalı kararıyla Manchester'i yıktı

Manchester United ile R.Madrid'i karşı karşıya getiren maçın 56. dakikasında hakem Cüneyt Çakır, tartışılacak bir karara imza attı.

Cüneyt Çakır hatalı kararıyla Manchester'i yıktı

İlk santra düdüğünden sonra ara sıra sertleşmeler olsa da tartışmaya izin vermeyen Çakır, Nani'nin atılmasına kadar Di Maria'nın bacağına sarılan Patrice Evra'ya ve Real Madrid'den de Alvaro Arbeola'ya sarı kart gösterdi.

Çakır dakikalar 59'u gösterdiğinde ise Old Trafford'da maçın gidişatını değiştiren bir karar verdi. Portekizli Nani havadan gelen topa doğru tabanıyla yükselirken yanından gelen Arbeola'yı düşürdü. Çakır bu hareketi kasti olarak yorumladı ve cebinden kırmızı kartını çıkardı.

Maç boyunca yerinden kalkmayan teknik direktör Sir Alex Ferguson bu kararla birlikte adeta çıldırdı. Sahaya giren deneyimli teknik adam 4. hakemle tartıştı. Ferguson'un maç sonunda ise çok sinirli olduğu görüldü.

Cüneyt Çakır'ın tek tartışmalı kararı bu değildi. Real Madrid'in 2. yarı bulduğu bir kornerde Rafael'in topa elle müdahale etmesini Çakır görmedi. Ramos'un 90+2 rakibine doğru yapmış olduğu müdahalede penaltı çalınmaması büyük tartışmaya yol açan kararlardı. 

Çakır Manchester United'dan Patrice Evra ve Michael Carrick'e; Real Madrid'den ise Alvaro Arbeola, Kaka ve Pepe'ye sarı kartını çıkardı.



Real Madrid her ne kadar turu geçse de teknik direktör Mourinho'nun, Alex Ferguson'u teselli eden görüntüsü ve Portekizli teknik adamın maç bitiminde sevinç yaşamadan soyunma odasına yönelmesi dikkat çekti. 
<< Önceki Haber Cüneyt Çakır hatalı kararıyla Manchester'i yıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER