Cüneyt Çakır notunu aldı

Manchester United - Real Madrid maçında Nani’ye gösterdiği kırmızı kartla tartışma konusu olan Cüneyt Çakır'ın aldığı puan belli oldu.

Cüneyt Çakır notunu aldı

AMK'nın haberine göre, Türk hakemliğinin gururu Cüneyt Çakır, Real Madrid’in Manchester United’ı deplasmanda 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldiği Şampiyonlar Ligi maçına damgasını vurdu.

Old Trafford’da oynanan maç ev sahibinin 1-0 üstünlüğüyle devam ederken 56. dakikada Nani’nin Arbeloa’ya hareketini kırmızı kart olarak değerlendiren Çakır’ın bu kararı büyük tepki çekmişti. İngiliz ekibi yenilgiden tamamen Cüneyt Çakır’ı sorumlu tutarken teknik direktör Alex Ferguson maç sonrası kırmızı kartı protesto ederek konuşmadı. Yardımcısı Mike Phelan konuyla ilgili “Ferguson’un hakem kararı hakkında konuşacak durumda olduğunu sanmıyorum. Hepimiz perişanız. Ne kadar ağır ve akıl almaz bir karar olduğunu herkes gördü” dedi. Ada medyası, Çakır’ın kırmızı kart kararının tamamen yanlış olduğunu öne sürerken, Nani’nin haksız yere atıldığını ve mağlubiyetin bu nedenle geldiğinin altını çizdi.

Collina’dan Çakır’a 8.2 

UEFA’nın elit hakemleri arasında bulunan Cüneyt Çakır’ın bu kırmızı kartla Manchester United’ın emeğini çaldığını belirten medya organları “Soyulduk” manşetini attı. Kırmızı-beyazlı ekibin futbolcularının büyük tepki gösterdiği Çakır’a UEFA’dan tam destek geldi. Maçın gözlemcisi unutulmaz hakem ve UEFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, Çakır’ın yönetiminden memnun olduğunu söyledi. Ayrıca Collina’nın Cüneyt Çakır’a 8.2 not verdiği öğrenildi
<< Önceki Haber Cüneyt Çakır notunu aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER