Fatih Terim'den bombardıman!

Fatih Terim sonunda TFF'ye patladı: Fedarasyonun almış olduğu yabancı kararı çok mantıklı değil...

Fatih Terim'den bombardıman!

  • Terim'den TFF'ye yabancı kontenjanı eleştirisi..
  • "Kulüp için bir dezavantaj, tribündeki oyuncunun performansını kötü etkileyecek."
  • "Spor adamlarıyla tartışmadan aldığınız ve gece yarısı ilan ettiğiniz karar hiç sağlıklı olmaz.”
  • Terim: "Arda Galatasaray’ın bir çocuğudur. Mevzuyu şuan kapatmakta fayda var."

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ‘Emirates Cup 2013’ futbol turnuvası öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Terim, böyle bir önemli turnuvada yer almaktan mutlu olduklarını belirterek, lig öncesi takımın eksiklerini görmek için de iyi bir platform olduğunu söyledi. 

Fatih Terim basın mensuplarının sorularını cevaplarken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun almış olduğu yabancı oyuncu sınırlaması kararını eleştirdi. Terim kararı kulüp için bir dezavantaj olarak gördüklerini belirterek, “Çok mantıklı bir karar olduğunu hiçbir zamanda söylemedim.” dedi. Terim, oyuncuların tribünde yer alacak olmasının oyuncunun performansının kötü etkileyeceğini vurgulayarak, “Benim için de istikrar da önemli olduğuna göre, her türlü tribünde kalan arkadaşımız psikolojik ve fizyolojik olarak sorun olacaktır.” dedi. Federasyonun önemli bir karar alırken spor adamlarına danışmamasını eleştiren Terim, “Bu kadar önemli bir kararı teknik adamlara ve spor adamlarıyla tartışmadan aldığınız zaman gece yarısı ilan ederseniz hiç sağlıklı olmaz.” diye konuştu. Ayrıca Fatih Terim, Türkiye’de yabancı oyuncu sayısının serbest bırakılmasını her zaman desteklediğini sözlerine ekledi. 

Arda Turan transferi konusunda fazla spekülasyon olmaması gerektiğini vurgulayan Terim, “Arda'yı ben hep istedim ama Arda mevzusunu şuan da kapatmakta yarar var. Arda Galatasaray’ın bir çocuğudur.” diye konuştu. 

Basın toplantısında yer alan Fildişili futbolcu Emmanuel Eboue turnuva için heyecanlı olduğunu ve tekrar Arsenal’e geldiği için mutlu olduğunu belirtti. Eboue, Türk Ligi'nin İngiltere Premier Lig ile kıyaslandığı zaman çok zor bir lig olmadığı belirterek, “Türk liginin kolay olduğunu düşünüyorlar ama öyle değil. Türkiye'de olmaktan mutluyum ve elimden geleni en iyisini yapmaya çalışıyorum.” dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Fatih Terim'den bombardıman! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER