Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'u nasıl yendi?

Fenerbahçe'nin 2-0 kazandığı Akhisar Belediyespor maçı hakkında, uzman ekip tarafından hazırlanan maç raporu ve hakem yorumları yayınlandı.

Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'u nasıl yendi?

Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe karşısında pek çok küçük Anadolu takımının yaptığı gibi oyunu kendi yarı sahasında kabullenip sıkıştırmak, oynamaktan çok oynatmamayı düşünmek gibi bir anlayışla sahaya çıkmamıştı. İki denk takım karşı karşıya gelmişçesine sahada korkmadan mücadele etti. İlk yarı sona erdiğinde de karşılıklı birer gol pozisyonu, topa sahip olmada %52’ye %48’lik denk bir oran söz konusuydu. 

İkinci yarının başlarında Fenerbahçe oyuna ağırlığını koymak istedi. Webo’nun ikinci yarının hemen başında attığı gol maç boyunca pek de kullanmadıkları kanatlardan geldi. Sow’un 84. dakikada attığı ikinci gol de yine sağ kanattan bir uzun top ile geldi. %29’luk orta isabet yüzdesiyle Spor Toto Süper Ligde kanatları en etkili kullanan Fenerbahçe’nin maç boyunca bu becerisini kullanmayı neden akıl etmediği merak konusu oldu. Bu maçta Fenerbahçe maç genelinde yalnızca 12 orta yaptı, bunların 2’si isabetliydi ve bu iki orta da golle sonuçlandı. Fenerbahçe’nin aksine Akhisar Belediyespor kanatları kullanmayı çok daha fazla düşündü. Toplam 27 orta yaptı ancak bunların yalnızca 4’ü isabetliydi.  

İki takım da açık oynadığı için 2. Bölgede topla hareket etmek ve pas yapmak adına boş alan bulmakta zorluk yaşanmadı. Top kayıpları genelde 3. Bölgede oldu. Orta sahada çok fazla ikili mücadeleye girilmedi. Fenerbahçe 562 pas, Akhisar Belediyespor 455 pas yaptı. Fenerbahçe’nin pas isabet oranı % 78, Akhisar Belediyespor’unki de % 74 gibi yüksek düzeylerdeydi. Fenerbahçe çektiği 16 şutta 7 isabet kaydetti. Akhisar Belediyespor’un tek eksikliği rakip kaleye 6 şut çekebilmesi ve bunların sadece 2’sinin kaleyi tutması oldu.  

 Fenerbahçe’deki bireysel istatistiklere değinmek gerekirse Moussa Sow ve Webo akla gelen ilk isimlerdi. Her iki isim de 2’şer gol pozisyonuna girip 1’er gole imza attı. Sow’un kaçırmış olduğu diğer gol pozisyonunda da top gol çizgisini geçmişti ancak hakem çekilen sert şutu göremediği için golü vermedi.

Akhisar Belediyespor’un gol ayağı Gekas maç içerisinde sadece 20 kez topla buluşabildi. Fenerbahçe defansı kendisine boş alan bulma şansı vermedi. Özellikle Egemen 26 top çalma ile bu alanda sahadaki en etkili isimdi.
Bu maçtan sonra akılda kalan iyi niyetle mücadele eden Akhisar Belediyespor, kendisini çok fazla zorlamadan maçı kazanan Fenerbahçe oldu. 

MAÇIN HAKEMİ NASILDI?

Mustafa Kamil Abitoğlu ve yardımcıları müsabaka genelinde gayet iyi bir yönetim gösterdiler. Müsabakadaki tek tartışmalı pozisyon Sow’un çektiği şutun kalenin içinden çıkmasıydı. Bu pozisyonda da yardımcı hakemin golü verebilmesi için topla beraber kale çizgisine kadar koşması gerekirdi ki bu da fizik kurallarına aykırı. 

Bunun dışında Kamil Abitoğlu, maç boyunca yardımcılarıyla iş birliği içerisinde olmasının yanı sıra, maç boyunca pozisyonlara yakın olarak verdiği kararların doğruluk oranını arttırdı. Yardımcı hakemler ise ofsayt kararlarında maç boyunca doğru kararlar verdiler. 

<< Önceki Haber Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'u nasıl yendi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER