Fenerbahçe BATE Borisov'a avantaj için gidiyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 2. tur (son 32) ilk maçında yarın deplasmanda Belarus'un BATE Borisov ekibiyle karşılaşacak.

Fenerbahçe BATE Borisov'a avantaj için gidiyor

Maçlarını Minsk'teki Dinamo Stadı'nda oynayan BATE Borisov, bu stadın  bakımda olmasından dolayı Fenerbahçe karşılaşmasını Grodno şehrinde bulunan Neman  Stadı'nda yapacak. TSİ 20.00'de başlayacak karşılaşmayı İrlanda Cumhuriyeti'nden  Alan Kelly yönetecek. Maç saatinde, tahmini hava sıcaklığının -1 derece olması  bekleniyor.
         
Avrupa macerasına UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turuyla başlayan ve  play-off turunda Rusya'nın Spartak Moskova takımına elenen sarı-lacivertliler,  yoluna devam ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde yer aldığı (C) grubunda 13 puan  toplayarak 2. tura yükseldi.
         
Sezon başında deplasmanda aldığı neticelerden dolayı eleştirilen  Fenerbahçe, yeni yılla birlikte dış sahada başarılı sonuçlar almaya başladı. Spor  Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ve Mersin İdmanyurdu'nu, Ziraat Türkiye  Kupası'nda ise 1461 Trabzon ile Bursaspor'u mağlup eden Fenerbahçe, Sivasspor'la  da berabere kaldı. Sarı-lacivertli ekip, yeni yılda deplasmanda aldığı başarılı  sonuçları Belarus'ta da devam ettirerek ikinci maç için avantaj yakalamak  istiyor.
         
Belarus temsilcisi ise Fransa'nın Lille, Almanya'nın Bayern Münih,  İspanya'nın Valencia ekibinin yer aldığı UEFA Şampiyonlar Ligi (F) Grubu'nu 3.  sırada bitirerek, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmeye hak kazandı. Grubunda  ilk iki maçında Lille ve Bayern Münih'i mağlup eden BATE Borisov, daha sonra  oynadığı 4 maçını da kaybetti.
         
Sarı-lacivertli takımda sol arka alt adalesinde sertleşme bulunan Mehmet  Topuz ile Caner Erkin ve Sow dünkü antrenmanda yer almadı. Bu 3 futbolcunun  durumu yapılacak son antrenmandan sonra belli olacak. Nijerya Milli Takımı'yla  Afrika Ulusal Kupası'nı kazanan ve henüz Türkiye'ye dönmeyen Yobo ise, BATE  Borisov maçında forma giymeyecek.
         
Maçın rövanşı 21 Şubat Perşembe günü İstanbul'da, Fenerbahçe'nin cezası  nedeniyle seyircisiz oynanacak ve 3. tura yükselecek ekip belli olacak.
         
Fenerbahçe kafilesi, öğleden sonra  Belarus'a gidecek.
<< Önceki Haber Fenerbahçe BATE Borisov'a avantaj için gidiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER