Fenerbahçe rekora böyle koştu

Kanarya kendi rekorunu kırdı...

Fenerbahçe rekora böyle koştu

Fenerbahçe dün gece Kadıköy’de şov yaptı. Kayserispor’u ikinci 45 dakikada bulduğu gollerle 5-1 mağlup ederek, ligin ilk yarısını 41 puanla lider tamamlayan Kanarya, kendisine ait olan bir rekoru kırdı. 3 puanlı sisteme geçilen 1987-88 sezonundan bu yana devre aralarına 6 defa lider giren Sarı-Lacivertliler, ilk kez en yakın takipçisine 7’nin üstünde puan farkı yaparak bunu başardı.

Dün akşam puanını 41’e yükselten Fenerbahçe, Kasımpaşa’nın mağlup olduğu haftada ikinci sırayı Lacivert-Beyazlılar’dan 33 puanla alan Galatasaray’a 8 puan fark attı. Kanarya bu performansıyla 37 puanla, 30 puanlı Galatasaray’ın önünde lider tamamladığı 2006-07 sezonunun devre arasındaki rekorunu geliştirmiş oldu.

41 kere maşallah 

Ayrıca 2005-06 sezonunun ilk yarısında 17 maçta 45 puan toplayarak bu alanda lig rekorunu da elinde bulunduran Sarı-Lacivertliler, bu sezon aldığı 41 puanla tam 8 sene sonra ilk kez ligin ilk yarısında 
40 puan barajını aşmayı başardı. 

Bununla birlikte Ersun Yanal, Fenerbahçe tarihinde ilk yarılarda en çok puan kazanan yerli teknik adam olmayı başardı. Öte yandan göreve geldiği günden bu yana coşkulu futboluyla övgü alan Yanal’ın ekibi attığı 43 golle de 2005-06’daki Daum’un Fenerbahçe’sinin grafiğini yakaladı.
<< Önceki Haber Fenerbahçe rekora böyle koştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER