Fenerbahçe'yi uçuracak Benfica taktiği!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın Benfica taktiği: "A’dan Z’ye bütün benliğimizle, kalitemizle mücadele edeceğiz."

Fenerbahçe'yi uçuracak Benfica taktiği!

UEFA Avrupa Ligi yarı final ikinci maçında yarın Benfica ile karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman ve kaleci Volkan Demirel, Luz Stadı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Teknik direktör Aykut Kocaman, maçın oynanacağı Lizbon şehrini överek, tüm işçilerin de 1 Mayıs bayramını kutladı. Kocaman, yarın önemli bir rakibe karşı oynayacaklarını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: 

"Güçlü bir rakiple oynayacağız. Önemli bir rakip. Tarihimizin en önemli maçı. Final artık yakın. Maça çıkarken avantaj ya da dezavantaj değerlendirmesinde bulunduk. Benfica tecrübesiyle son 4 yılda düzenlenen büyük turnuvalarda finallerde olmayı başarmış ve bize göre bir adım önde gibi duruyor. Ancak evimizdeki karşılaşmada doğru bir oyun ortaya koyarak rakibi alt etmeyi başardık. Rövanşa gelirken şartları eşitledik. Rakibimizin avantajı ise kendi sahasında oynayacak olması. Avrupa Ligi’nde final oynamak için A’dan Z’ye bütün benliğimizle, kalitemizle mücadele edeceğimizi söylemek isterim."

“GEREKEN BİLGİLERİ ELDE ETTİK VE OYUNCULARIMIZLA PAYLAŞTIK”

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan mücadelenin her iki takım için de bir takım veriler oluşturmaya yardımcı olduğunu kaydeden Kocaman, "İlk maçta oynanan oyun ve sonuç bizim için nasıl bir veri oluşturduysa rakip için de geçerli bu. Onların da verileri var yarınki maça ilişkin. Favoriyi ya da turu geçecek takımı belirleme açısından bir takım veriler oldu. Dolayısıyla turu geçecek takım 90 ya da 120 dakika sonunda belli olacaktır.” dedi.

İlk maçta iyi bir oyun ortaya konduğu yönünde bir düşünceye katılmadığını dile getiren Kocaman, Benfica karşısında elde edilen 1 - 0'lık galibiyeti doğru oyun olarak değerlendirdi.

Kocaman, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"İlk maçtaki oyun için çok iyi oyundu yorumlarına katılmıyorum. Benim kafamdaki iyi oyun daha farklı. Benim için ilk maç doğru oyundu ama kazandığımız için iyi oyun olarak lanse edildi. Bu doğru oyunda çok büyük pay sahibi olan 3 oyuncumuzdan eksik olacağız. Mevcut çıkacak kadromuzdan maksimum verimi elde etmeye çalışacağız. Stratejimiz değişecek mi değişmeyecek mi son toplantıda konuşacağız. Futbol her sonuca açık bir oyun, kazanırsak sevineceğiz ama kaybedersek de rakibimiz alkışlayacağız." 

CİHAN

<< Önceki Haber Fenerbahçe'yi uçuracak Benfica taktiği! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER