Galatasaray'ın Schalke'yi elemesi gerçekten zafer mi?

Galatasaray, kuralar çekildiği gün favorisi gösterildiği eşleşmede turu geçen taraf oldu. Peki oynanan futbol yeterli mi?

Galatasaray'ın Schalke'yi elemesi gerçekten zafer mi?

Galatasaray Avrupa'da bir başarıya daha imzasını attı. Sarı kırmızılı takım çeyrek final vizesi alırken zorlansa da Şampiyonlar Ligi'nde ilk sekiz arasına girerek Türkiye'e gurur yaşattı. Onları bu başarılarından dolayı öncelikle tebrik ediyorum.

Ancak bunları söylerken Galatasaraylılar alınacak olsa da bazı şeyleri de çok fazla abartmamak, gerçekleri ortaya koymak, ayakların yere sağlam basması açısından çok önemli.

Karşılaşmanın ilk yarısında bariz defans hatasından turu zora sokan sarı kırmızılı takım, doğru sayılabilecek bir taktiği sahaya yansıtsa da Hamit'in bireysel olarak iyi düşünülmüş ve vurulmuş şutu ve Burak'ın fırsatçılığı sayesinde turu kaptı.

İkinci yarıda ise kim ne derse desin bariz bir Schalke üstünlüğü vardı. İki takımı da tanımayan birisi maçı izlese mavi ağırlıklı takımın, kırmızı ağırlıklı takımı sahadan sildiğini, rakibinden kat kat üstün olduğunu düşünürdü. Evet Schalke takımı tur için tüm gücünü sahaya yansıtmış olabilir ancak Galatasaray'ın 25 dakika boyunca bu kadar geri çekileceğini hiç tahmin etmezdim. Formunun zirvesinde olan Muslera olmasaydı, elimizden göz göre göre uçup gidecek turun arkasından bakacaktık. 

Fatih Terim'in ilk yarıda takımına oynattığı oyun ne kadar doğruysa ikinci yarıdaki de o kadar yanlıştı. Terim'in ikinci yarıdaki dahiyane taktiğinin, Muslera'nın kurtaracağı yüzde yüzlük gol pozisyonlarının üzerine kurulu olduğunu hiç sanmıyorum. Galatasaray defansı adeta dayak yemiş gibi oldu. 

Galatasaray'ın bana göre Schalke maçlarında en büyük kazancı kasasına giren para ve en iyi 8 takım arasına girmenin prestiji oldu. Tabi futbolcuların da cepleri dolacak.  Unutmamak gerekir ki kurada Schalke çıkınca başta Galatasaraylılar olmak üzere herkes diğer takımlara nazaran daha kolay bir rakip olduğu için sevinmişti. Galatasaray bu eşleşmede favori olarak gösteriliyordu.  Yani sözün özü Galatasaray çok da anormal olmayan bir işi gerçekleştirdi. Daha az zorlanmasını beklerdik ama olmadı. Önemli olan sonuçsa onlar haklı tabi ki...

Sarı kırmızılı takımı bundan sonra daha zorlu rakipler bekliyor. "Drogba'yı Sneijder'i aldık, çeyrek finale çıktık, bu size yeter" demeyeceklerse yapılan hatalardan ders almaları gerekiyor. Schalke karşısında çok parlak bir görüntü vermeyen Galatasaray'ın yapılan işi fazla abartmadan çeyrek finalde daha büyük başarıların peşinde koşmasını temenni ediyorum. 

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com




<< Önceki Haber Galatasaray'ın Schalke'yi elemesi gerçekten zafer mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER