Kayseri'de gülen taraf Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in beşinci haftasında Galatasaray, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 2-1 mağlup etti.

Kayseri'de gülen taraf Galatasaray

Şampiyonlar Ligi'nden sonra Süper Lig'de Erciyesspor deplasmanına çıkan Galatasaray, rakibini Burak Yılmaz ve Wesley Sneijder'in golleri ile 2-1 mağlup etti. Erciyesspor'un tek golü Caner Osmanpaşa'dan geldi. 


12. dakikada sol kanattan Sneijder'in ortası ile ön direkte meşin yuvarlakla buluşan Semih Kaya'nın vuruşunda topu kaleci Gökhan Değirmenci kontrol etti. 

16. dakikada Anıl Kararer rakiplerinden sıyrıldıktan sonra yaklaşık 20 metreden çektiği şutta meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 

24. dakikada Melo'nun derinlemesine pası ile ceza sahasının içerisinde bomboş pozisyonda topla buluşan Yasin Öztekin'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Gökhan Değirmenci'den döndü. 

28. dakikada ani gelişen Erciyesspor atağında ceza sahası çizgisi dışında topla buluşan Sylla'nın şutunda top az farkla üstten dışarı çıktı. 

30. dakikada Burak Yılmaz'ın ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazda müsait pozisyonda meşin yuvarlakla buluşan Olcan Adın topu ayağından açınca hızlı davranan kaleci Gökhan Değirmenci tehlikeyi önledi. 

37. dakikada sağ kanattan Cenk Ahmet Alkılıç'ın yerden yaptığı ortada defansa çarparak havalanan ve altıpasa yakın bir noktaya düşen top Necati Ateş'in rövaşata vuruşunda az farkla yandan dışarı çıktı. 

39. dakikada sol kanattan Murat Yıldırım'ın ortasında topu kaleci Muslera tek yumrukla kornere çeldi. Maçın ilk yarısı golsüz berabere sona erdi.

47. dakikada Olcan'ın havadan ara pasında Burak Yılmaz karşı karşıya kaleyi bulamadı. Top direğin yanından dışarı çıktı. 

52. dakikada Selçuk İnan'ın kullandığı köşe vuruşunda Semih'in ön direkte dokunduğu topu Burak Yılmaz tamamladı ve sarı kırmızılı ekibi öne geçiren golü attı. 60'ta Galatasaray aynı dakikada iki uzaktan şut ile etkili oldu. Önce Olcan sol ayağı, sonra Sneijder sağ ayağı ile cezasahası dışından çok sert vurdu fakat Gökhan başarılıydı. 

68. dakikada ceza sahası dışından kazanılan frikikte topun başına geçen Sneijder çok etkili bir vuruş ile farkı ikiye çıkardı: 0-2 

82. dakikada ceza sahasında Melo'nun hatasında Caner altıpasta golünü attı ve farkı bire indirdi. 1-2 Maçta başka gol olmayınca karşılaşma 2-1 Galatasaray'ın galibiyeti ile sona erdi. 

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor: 1 - Galatasaray: 2 

Ligin bir sonraki haftasında Bülent Korkmaz'ın öğrencileri deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak, Galatasaray ise Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

Stat: Kadir Has
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Mehmet Cem Satman, Hakan Yemişken
Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor: Gökhan Değirmenci, Caner Osmanpaşa, Mangane (Dk. 59 Barış Memiş), Boye, Anıl Karaer, Cenk Ahmet Alkılıç, Sylla (Dk. 71 Vlaminckx), Mandjeck, Murat Yıldırım, Necati Ateş, Edinho (Dk. 59 Cem Can)

Galatasaray: Muslera, Tarık Çamdal, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Melo, Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 87 Dzmaili), Olcan Adın, Yasin Öztekin (Dk. 59 Hamit Altıntop), Burak Yılmaz (Dk. 69 Umut Bulut)

Goller: Dk. 52 Burak Yılmaz, Dk. 67 Sneijder (Galatasaray), Dk. 81 Caner Osmanpaşa (Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor),

Sarı kartlar: Dk. 50 Mangane (Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor), Dk. 62 Olcan Adın, Dk. 64 Melo, Dk. 76 Tarık Çamdal, Dk. 87 Sneijder (Galatasaray)
<< Önceki Haber Kayseri'de gülen taraf Galatasaray Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER