Romanya'da Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike

Dünya Kupası Elemeleri’nde Türkiye’nin de bulunduğu D Grubu’nda önceki gece oynanan Romanya-Macaristan maçında çıkan olaylar, Türkiye Futbol Federasyonu’nu endişelendirdi.

Romanya'da Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike

Bükreş’teki Ulusal Stadyum’da ev sahibi ekibin 3-0’lık galibiyeti ile sonuçlanan mücadelenin özellikle öncesinde statta ve çevresinde şiddet görüntüleri, bir milli maça yakışmadı. 

Takımlarını desteklemek üzere Romanya’ya gelen Macar taraftarların Bükreş sokaklarında olay çıkartması üzerine Rumen polisi konuk ekibin taraftarlarına sert müdahalede bulundu. Macarlarla güvenlik güçleri arasında taşlı sopalı çatışmaların yaşandığı, polise şişe atan taraftarlara biber gazı ve göz yaşartıcı gazla müdahale edildiği bildirildi. 

Olaylarda 5 taraftar ile 2 polis yaralandı. Başından yaralanan 3 Macar taraftarın hastaneye kaldırıldıkları ifade edildi. Gerginlikler karşılaşmaya yansıdı, tribünlerde de çatışmalar yaşandı. Çıkan olaylar üzerine Türkiye Futbol Federasyonu, güvenlik önlemleri için girişimde bulunacak. Romanya maçı öncesindeki olayları mercek altına alan federasyon, Rumen yetkililerle temasa geçecek, önlemlerin artırılmasını isteyecek. Federasyon, Macaristan karşılaşmasında çıkan olayları inceleyecek, bilgi ve belgeleri toplayacak, konuyu FIFA’ya taşıyarak, önlem alınmasını isteyecek.
<< Önceki Haber Romanya'da Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER