Salih Uçan'dan ayakta alkışlanacak hareket!

U19 Futbol Milli Takımı'nın, ev sahibi Rusya’yı 2-1 yendiği maçta, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Salih Uçan sakatlanan rakip takım oyuncusunu sırtlayıp taşıdı.

Salih Uçan'dan ayakta alkışlanacak hareket!

Litvanya’da düzenlenecek UEFA 2013 U19 Avrupa Şampiyonası’na katılmayı hedefleyen U19 Milli Takımı, Rusya’nın Krasnodar kentindeki Academy Stadı’nda oynanan Elit Tur 7. Grup’taki ilk maçında Rusya’yı 2-1 yendi. Millilerin gollerini 74 ve 82. dakikalarda Ahmet Yılmaz Çalık atarken, Rusya’nın tek golü ise 19. dakikada penaltıdan Vladislav Ovsyannikov’dan geldi.

SALİH’TEN FAİR PLAY’LİK HAREKET

Maç ve sonucu kadar, maçta yaşanan bir sakatlık anında Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Salih Uçan’ın sergilediği fair play’lik tavır da öne çıkan noktalar arasında yer aldı. Maç henüz Rusya’nın üstünlüğü ile devam ettiği sırada, 69. dakikada, Rus savunma oyuncusu Dimitri Zhivoglyadov, yapılan bir faul sonrası sakatlandı.



Salih Uçan, sakatlanan Dimitri Zhivoglyadov’u, Rus sağlık ekipleriyle birlikte omuzlayarak saha kenarına taşıdı. Saha kenarında tedavisi yapılan Zhivoglyadov daha sonra oyuna yeniden döndü. Ay - yıldızlı ekip daha sonra bulduğu 2 golle ev sahibi Rusya’yı 2-1 yenerek turnuvaya iyi bir başlangıç yapmış oldu.

CİHAN
<< Önceki Haber Salih Uçan'dan ayakta alkışlanacak hareket! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER