"Saray değil stat istiyoruz"

Alsancak Stadı’nın kapatılması, Atatürk Stadyumu’nun da bakıma alınması İzmirlileri isyan ettirdi.



İldeki beş takımın maç yapacak tesis bulamaması üzerine taraftarlar protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Futbolseverler, “Saraya değil stada, TOMA’ya değil barışa yatırım yapın” diye bağırdı.

İzmir kulüplerinden Altay, Karşıyaka, Göztepe, Bucaspor, Altınordu ve İzmirspor’un taraftarları, şehirde yaşanan stat sıkıntısına isyan etti. Cumhuriyet Meydanı’nda protesto gösterisi düzenleyen binlerce kişi, hem hükümete hem de yerel yönetime ateş püskürdü. Taraftarların taşıdığı pankartlar arasında, ‘Saraya değil stada, TOMA’ya değil barışa yatırım yapın’, ‘Çaldıklarınızı istemiyoruz, stadımızı istiyoruz’ yazılı olanlar dikkat çekti. Yaklaşık 3 bin kişi, “İzmir çıldırdı, stadını istiyor, Alsancak tarihtir, yok edilemez.” gibi sloganlar da attı. Taraftar grupları adına sözcüler, kısa konuşmalar yaptı.

Takımlar adına ortak basın açıklamasını Türk Milli Takımı’nın formasını giyen 12 yaşındaki Karya Yöyen yaptı. ‘Benim adım İzmir’ diye konuşmasına başlayan küçük futbolcu, “İlk kurşunun atıldığı, yakılıp yıkılan yok edilmeye çalışılan beş milyon yıldır yaşayan medeniyetin çağdaşlığın kentiyim. ...Taraftarları hep dışlandı sevdaları anlaşılmadı, anlatamadılar ne yapsalar da ama ne olursa olsun herkese ve her şeye rağmen beni, yani İzmir’i çok sevmekten hiçbir zaman vazgeçmediler. ...Yeni nesil olarak İzmir’e, ülkemize faydalı olmak adına spor ruhlu bir kentte büyüyüp yetişmek istiyoruz. Ve alayınıza soruyoruz. Babam ile maç izlemek istiyorum. İzleyebileceğimiz bir stat yok neden?..” ifadelerini kullandı.

Futbolseverler, hükümet ve belediye aleyhinde tepkilerini sürdürdü. Protesto gösterisi, olaysız sona erdi. İzmir’de Alsancak Stadı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılmış, Atatürk Stadı ise bakıma alınmıştı. Bu sebeple takımlar, iç saha maçlarını bile başka illerde oynamak zorunda kaldı.
<< Önceki Haber "Saray değil stat istiyoruz" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER