Doğu ve Güneydoğu'nun korkulu rüyası geri döndü

Yüksekova'da 60 yaşındaki İrfan Atsız'ın öldürülmesi üzerine Mazlumder heyeti ilçeye gitti. Hakkari Şube Başkanı Şen, “90’lardaki gibi infaz listeleri olduğuna dair söylentiler var. Ciddi tedirginlik gözlemledik” dedi.

Doğu ve Güneydoğu'nun korkulu rüyası geri döndü

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) Hakkâri Şubesi Başkanı Cengiz Şen, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 60 yaşındaki H. İrfan Atsız ile ilgili açıklama yaptı.
CİDDİ TEDİRGİNLİK VAR Son dönemlerde Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki olayların toplum üzerinde oluşturduğu gerilim ve korku karşısında derin bir kaygı ve üzüntü içerisinde olduklarını ifade eden Şen, “Yüksekova’da dindar kimliğiyle tanınan 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız’ın evinin önünde kimliği bilinmeyen maskeli kimselerce ensesine kurşun sıkılarak öldürülmesiyle ilgili "Mazlum-Der heyeti olarak Yüksekova’ya gittik. Resmi yetkililer, STK’lar, ailesi ve komşularıyla görüşmeler yaptık.Bizimle görüşen kimselerin altını çizdiği önemli bir husus, son dönemdeki IŞİD hadisesinden sonra bazı kesimlerce bölgedeki dindar şahsiyetlerin ve İslami değerlerin aşağılanmasına yönelik kirli ve bilinçli bir propagandanın yürütüldüğü. 90’lı yıllardakine benzer infaz listelerinin var olduğuna dair söylentilerin halk arasında dolaştığı ve bunun çok ciddi bir tedirginliğe yol açtığını gözlemledik” şeklinde konuştu.

PKK'DAN ADLİYEDE SUİKAST KEŞFİ


Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması YDG-H militanlarının Diyarbakır’da hakim ve savcılara yönelik suikast planladığı istihbarat raporlarına da girdi. Örgütün Diyarbakır Adliyesi önünde 5 hakim ve savcı ile ilgili keşif yaptığı tespit edildi. Keşif yapan YDG-H militanlarının, suikast için kırsaldan talimat bekledikleri ortaya çıkınca emniyet birimleri alarma geçti.

PLAKALAR KIRSALA GİTTİ

PKK’nın şehir yapılanması YDG-H’nin suikast yapacakları isimlerin tek tek fotoğrafını çektiği, hangi araçlarla ne zaman, nereden geçtiğini tespit ettiği öğrenildi. Suikast planlanan hakim ve savcıların araçlarının plakalarının kırsala dahi gönderildiği öğrenildi. Kırsaldan gelecek talimatla, örgütün suikast için harekete geçeceği istihbaratını alan emniyet, alarma geçti. Diyarbakır merkez ve ilçeler dahil Koruma Şube Müdürlüğü ve Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü’ne ‘acil’ koduyla bilgi verildi. Güvenlik üst seviyeye çıkarıldı.

OLAYIN FAİLİ ALGIYI OLUŞTURANLAR

Böyle bir algının oluşturulmasının ciddi infial ve travmalara yol açabileceği noktasında kaygılı olduklarını ifade eden Şen, “Bu olayın faili ya da failleri yalnızca tetiğe basanlar değil, aynı zamanda bu algıyı oluşturan, bu algıyı besleyen kesimlerdir.

Bu üzücü hadiselerin bir daha vuku bulmaması için başta devlet yetkilileri ve siyasi aktörlere sesleniyoruz . Bu üzücü olayların derhal önüne geçilmeli, karanlıkta kalan kısımları tüm yönleriyle aydınlatılmalı ve toplumda normalleşme sağlanmalıdır. Aksi takdirde toplumda oluşturulmaya çalışılan korku ve sindirme çabaları toplumu 90’lı yıllara geri götürecek ve telafisi mümkün olmayan yıkım ve kaosa sebebiyet verecektir. Bu elim hadiseyi nefretle kınıyoruz” dedi.

Bilal ŞAHİN- BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Doğu ve Güneydoğu'nun korkulu rüyası geri döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER