Son an penaltısıyla - Fotogaleri

İtalya Avustyralya'yı son saniyede gelen Penaltı golü ile devirdi.(1-0) İtalya'nın golünü +94.dakikada Penaltıdan Totti attı. İtalya'da Materazzi kırmızı kart gördü.

Son an penaltısıyla - Fotogaleri

İtalya Avustyralya'yı son saniyede gelen Penaltı golü ile devirdi.(1-0) İtalya'nın golünü +94.dakikada Penaltıdan Totti attı. İtalya'da Materazzi kırmızı kart gördü. Stat: Fritz-Walter (Kaiserslautern) Hakem: Luis Medina Cantalejo (İspanya) İtalya: Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Materazzi, Grosso, Perrotta, Pirlo, Gattuso, Del Piero (Dk. 75 Totti), Gilardino (Dk. 46 Iaquinta), Luca Toni (Dk. 56 Barzagli).
Avustralya: Schwarzer, Neill, Moore, Chipperfield, Culina, Grella, Sterjovski (Dk. 81 Aloisi), Cahill, Bresciano, Viduka, Wilkshire. Gol: Dk. 90+4 Totti (penaltı)
Sarı kartlar: Dk. 23 Grella, Dk. 50 Cahill, Dk. 61 Wilkshire (Avustralya), Dk. 29 Grosso, Dk. 89 Gattuso, Dk. 90+1 Zambrotta (İtalya) Kırmızı kart: Dk. 51 Materazzi (İtalya)
18. Dünya Kupası finalleri 2. tur mücadelesinde İtalya, Avustralya'yı 1 - 0 yenerek çeyrek finale yükseldi. İtalya'ya turu getiren gol 90+4'te penaltıdan Totti'nin ayağından geldi.
E Grubu'nu 2 galibiyet bir beraberlik ve 7 puanla tamamlayan İtalya, F Grubu'nu Brezilya'nın ardından 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 4 puanla ikinci sırada tamamlayan Avustralya karşısında fazla etkili olamadı.

51. dakikada da Materazzi'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan İtalya, bu dakikadan sonra daha kontrollü bir oyun çıkardı. Maç uzatmalara gidecek diye beklerken Neill'in Grosso'ya yaptığı harekete hakem penaltı kararı verdi. Atışı Del Piero'nun yerine oyuna giren Totti kullandı ve takımı 1 - 0 öne geçirdi.
Hakem Luis Medina Cantalejo oyunu başlatmadan maçı bitirdi ve İtalya'nın çeyrek finale çıktığını ilan etti. İtalya'nın çeyrek finaldeki rakibi bu gece TSİ 22.00'de oynanacak olan İsviçre - Ukrayna maçında turu geçen taraf olacak
Fotoğraflar:fifa.com
<< Önceki Haber Son an penaltısıyla - Fotogaleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER