Torku Konyaspor - Galatasaray maçı özeti!

Torku Konyaspor - Galatasaray maçı 0-0 bitti. Cimbom adım adım zirveden kopuyor. Torku Konyaspor Galatasaray maçı özeti burada..

Torku Konyaspor - Galatasaray maçı özeti!

Süper Lig'in 27. hafta maçında Torku Konyaspor'a konuk olan Galatasaray, deplasmanda kazanamama geleneğini Konya deplasmanında da sürdürdü ve mücadele 0-0 berabere tamamlandı.

Konya Atatürk Stadı'nda oynanan ve hakem Halis Özkahya'nın düdük çaldığı maçta Galatasaray'dan Burak Yılmaz'ın 83. dakikada attığı şutta ise meşin yuvarlak üst direkte patladı, çizgi üzerine çarparak oyun alanına döndü. 

Bu sonuçla ligde ikincilik mücadelesi veren Galatasaray, puanını 50'ye çıkardı ve averajla tekrar ikinci sıraya yükseldi. Torku Konyaspor ise 32 puanla 13. sırada kaldı.


MAÇIN ÖZETİ:

4. dakikada Sneijder’in kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına gelen topa altıpasın gerisinde kaleye sırtı dönük bir şekilde yükselen Hakan Balta topu kafayla arkaya aşırdı ancak kimseye değmeyen top doğrudan dışarıya çıktı. 

12. dakikada Sneijder’in kullandığı serbest vuruşta top kale direğinin yanından dışarı gitti. 

20. dakikada hızlı gelişen Torku Konyaspor atağında Hleb çalımlarla orta alanı geçti ve pasını sağ kanattan atağa katılan Ali Turan'a verdi. Ali Turan şık bir çalımla rakibini ekarte ettikten sonra ceza sahasına ortasını yaptı ancak savunma topu kafayla uzaklaştırmayı başardı.

30. dakikada Galatasaray Sneijder ile mutlak gol şansını değerlendiremedi. Savunmadan atılan uzun pası Burak Yılmaz kafayla aşırdı ve havalanan topu bu kez Umut Bulut kafayla sol kanattan hareketlenen Sneijder'in önüne indirdi ve Sneijder bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı ve şutunu çekti ancak kaleci İtanje topu kornere çelmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

51. dakikada Galatasaray Sneijder ile gole çok yaklaştı. Umut Bulut’un topuk pasıyla topu önünde bulunan Sneijder, savunmanın müdahalesine rağmen yakın mesafeden şutunu çekti ancak top üstten az farkla auta gitti.

65. dakikada orta alanın biraz ilerisinde sağ kanatta taç çizgisine yakın bir noktadan Alex Telles'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına gelen topu Torku Konyaspor savunması uzaklaştıramadı ve ceza sahası içinde oluşan karambolde Hakan Balta topun gelişine çok sert vurdu. Savunmadan dönen top bir anda Djalma’nın önünde kaldı ve Torku Konyaspor kontra atağa çıkmak isterken ileri uçta yalnız kalan Gekas topu kontrol edemedi.

73. dakikada Sneijder orta alandan attığı uzun pasla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Burak Yılmaz altıpasın gerisinde sağ çaprazda havadan gelen topa çok kötü vurdu ve meşin yuvarlak farklı şekilde dışarı gitti. 

84. dakikada Hajrovic'in pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Burak Yılmaz topu sağına çekip kaleyi karşısına aldıktan sonra çok sert vurdu ancak üst direğe çarpan top hemen kale çizgisi önüne düştü. Pozisyon sonrasında Galatasaraylı futbolcular hakeme gol olduğu yönünde itirazda bulundu.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında da gol olmayınca maç 0-0 berabere bitti.

<< Önceki Haber Torku Konyaspor - Galatasaray maçı özeti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER