Yılmaz Vural'dan Real Madrid örneği

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Rakip nasıl Real Madrid favori iken başardı ise bizde aynı şeyi yapabiliriz." dedi

Yılmaz Vural'dan Real Madrid örneği

Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak olan Sanica Boru Elazığspor, bu maçın hazırlıkların tüm hızıyla sürdürdü.

"GALATASARAY BİZDEN DAHA SIKINTILI"

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, her takımın kendine göre gücü ve zaafı bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Galatasaray takımının şuandaki konumu itibariyle bizden daha sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Galatasaray takımana karşı çevremin algılaması; nasılsa bunlar bu hafta bay geçerler, kaybederler, Galatasaray kazanır. Elazığspor alttan geliyor, güç farkı var, Galatasaray Real Madrid fatihi, bu takım ezer geçer. Kayıtsız şartsız Galatasaray bu maçın favorisi. Toplumda bakış bu." 

Bu düşüncelerin insanlarda hakim olduğunu fakat kendilerinin de her takımı iyi analiz ettiklerini kaydeden Vural, şöyle devam etti:

"Futbolcularımıza da söyledim, sahanın içine girdiğimizde 11 tane biz ve 11 tane rakip var. Ayrıca 4 tanede hakemin yanı sıra birde yukarıda kurban olduğum Allah var. Siz çıkıp futbolun gereklerini sahada rakibi tanımışlığınıza bağlı iyi uygulayabilecek fiziksel güce sahipseniz, teknik beceriye sahipseniz, oyun anlayışına sahipseniz, oyun anlayışınız varsa, oyun psikolojisiniz üst seviyede ise kim olursa olsun... Rakip nasıl Real Madrid favori iken başardı bizde aynı şeyi yapabiliriz." 

"MUHAKKAK PUAN ALMALIYIZ"

Kendilerinin bir an evvel 38 puanı toplamak istediklerini vurgulayan Vural, bu durumda rahatlayacaklarını ifade etti. Deneyimli teknik adam konuşmasını şu cümlelerle noktaladı:

"38 puanımız olmazsa bu Karabük maçına sarkacak. Karabük maçı İBB maçı gibi bütün taraftarımızla birlikte çok gerileceğimiz maç olacak. Karabük'ünde 34 puanı var ve evinde Mersin ile oynuyor. O maçında favorisi o gözüküyor. Bu şartlarda gelinde, 'karşınızda Galatasaraymış, 50 bin kişinin desteği ile oynayacakmış, orada hakemler bu işten çok etkileniyormuş, şöyle oynarsanız böyle olursa işte sıfır puanla dönebilirmişiz' diyen zihniyete karşı gelinde isyan etmeyin. Öyle bir şey yok. Çıkacağız oynayacağız, başarabilirsek çok iyi olacak. Başarmak için çaba sarf edeceğiz. Bir puan alırsak en azından düşme potasının dışında kalacağız. 3 puan alırsak, Trabzon takımı çok zor bir Eskişehir deplasmanına gidiyor, 37 puanıyla. Bir puan alırsak düşme potasının üzerine çıkar ve 3 tane 36 puanı olan takım olur. Akhisar kazansa bile bir puan üzerinde oluruz. Muhakkak puan almalıyız. Böyle bir atmosferde oynayacağımız bir maç. Niyetimiz kazanmak için oynamak. Ama kazanamazsak kaybetmeyelim, kaybedersekte hiçbir problem yok. Tek problem İBB maçındaki gibi gergin olacağız. 38 puanımız olursa ligle ilgili bir sorunumuz kalmaz."
<< Önceki Haber Yılmaz Vural'dan Real Madrid örneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER