Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti Başkanı Hakyemez ve sekreter Benli, maden ocağının eksi 560 koduna indi


ZONGULDAK (A.A) - Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez ile sekreter Fatma Benli, Zonguldakta maden ocağının eksi 560 koduna indi.
     Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyetinin Zonguldak programı kapsamında çözüm sürecinde madencilerin görüşlerini almak için Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğüne gelen Hakyemez ve Benli, maden ocağına girmek için hazırlık yaptı.
     Gaz maskesi, baret ve madenci feneri gibi ekipmanını alan Hakyemez ve Benli, kişisel koruyucuların nasıl ve hangi durumlarda kullanıldığına yönelik kurum yetkililerince bilgilendirildi.
     İşçi kıyafetleri giyen Hakyemez ve Benli, TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu ve mühendislerle asansörle maden ocağının eksi 560 koduna indi. Galerilerde karşılaştığı isçilerle selamlaşan Hakyemez, gazetecilere yaptığı açıklamada, çözüm süreciyle ilgili değerlendirmeler yapmak için gezilerde bulunduklarını söyledi.
     Süreçli ilgili halkın görüşlerini aldıklarını ifade eden Hakyemez, "Endişelerini, düşünceleri not etmeye çalışıyoruz. Karadenizdeki 18 ilin hepsini ziyaret edeceğiz. Zonguldaka gelmişken sembolik önemi olmasından dolayı yerin altında çalışan taş kömürü işçilerini ziyaret etmeyi istedik" dedi.
     Madencilerin yanına giderek sürece ilişkin görüşlerini ve değerlendirmelerini alacaklarını anlatan Hakyemez, "Emeğin değerini, paranın zor kazanıldığı mesleklerde daha iyi anlıyoruz, bunun için buradayız. Bu ziyaret bizim için önem taşıyor" diye konuştu.
     Galeride hatıra fotoğrafı çektiren Hakyemez ve Benli, "fayton" diye tabir edilen isçi vagonlarıyla kömür üretim bölgesine gitti.
     Üretim bölgesine gazetecilerin gitmesine izin verilmeyen ziyaret sırasında, astımı olduğunu belirten Benlinin zorluk yaşadığı görüldü.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER