Sri Lankalı öğrenci: 5 yıl önce bize yardım ettiler, biz de şimdi gönüllü olduk


Kilis'te eğitim gören Sri Lankalı öğrencilerin Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte kurban seferberliği sürüyor. Dün Suriyeli mültecilere kavurma dağıtan öğrenciler, şimdi de kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine et dağıtımı gerçekleştirdi. Öğrencilerden Muzni Mohammed, 5 yıl önce kendi ülkelerinde et dağıtan derneğin gönüllüsü olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde eğitimlerini sürdüren 3 Sri Lankalı öğrenci, Kurban Bayramı'nın ilk gününde Kimse Yok Mu Gönüllüsü oldu. Turuncu yeleklerini giyen öğrenciler kazanın başına geçti ve ülkelerindeki iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyelilere kavurma dağıtarak yüzlerini güldürdü. Öğrencilerin gönüllülük seferberliği dün olduğu gibi bugün de devam etti. İhtiyaç sahibi mültecilerin kapısını çalan öğrenciler, hem et dağıttı, hem de gittikleri eve misafir olarak moral ve motivasyon vermeye çalıştı.

Öğrencilerden Muzni Mohammed, 5 yıl önce kendi ülkelerindeki karışıklıktan dolayı Kimse Yok Mu Derneği yetkililerin yardıma muhtaç insanlara el uzattığını ve et dağıttığını dile getirerek, "Bize uzun zaman önce uzatılan el bugün adeta karşılık buldu. Şimdi de biz Türkiye'de eğitim görüyoruz ve bize elini uzatan bu insanların yanında yardım faaliyetlerine katılıyoruz. Bu gerçekten çok mutluluk verici. Aynı duyguyu bize de tattırdıkları için Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine, gönüllülerine, bağışçılarına çok teşekkür ediyorum." dedi.

Suriyeli mülteciler de öğrencilerin kendilerine yaptığı yardımdan dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Sri Lankalı öğrenci: 5 yıl önce bize yardım ettiler,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER