Star'ın o haberinde imzası olan muhabir gazeteyi suçladı

Star Gazetesinin dünkü manşetinde “Uygurlar üzerinden yeni bir Gezi eyleminin planlandığı” iddia edilmişti. Akıl sınırlarını zorlayan manşette imzası olan Saadet Oruç'tan habere yalanlama geldi.

Star'ın o haberinde imzası olan muhabir gazeteyi suçladı

Saadet Oruç Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Uygurlar ve Gezi arasında kurulan bağlantının kendisine ait olmadığını açıkladı. Söz konusu manşeti sabah gördüğünü belirten Oruç, gazetesini suçladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Star gazetesi önceki gün yine çok tartışılacak bir haberle gündeme geldi.

Gazete, “Uygurlar üzerinden yeni Gezi tuzağı ” başlığıyla manşetten verdiği haberde, Çin’in Sincan Özerk Bölgesi’ndeki Müslümanların ramazan ayında oruç tutmasına ve ibadet etmesine izin vermediğine dair iddialar sonrası Türkiye’de düzenlenen protestoların ‘Gezi tuzağı’ olduğunu iddia etmişti. Ancak manşette imzası olan Saadet Oruç’tan habere yalanlama geldi. Çok konuşulan haberde imzası olan Saadet Oruç, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Gezi ile Uygurlar arasında bir bağlantı görmediğini söyledi. Söz konusu manşeti sabah gördüğünü belirterek gazetesini suçladı. Açıklamalarına devam eden Oruç,  “Dün farklı kesimlerden gelen onca hakaretten sonra yazmam hasıl oldu. Gazetenin dünkü manşetinde imzamla yayımlanan haberdeki Doğu Türkistan-Gezi bağlantısı bana ait değil. ‘Cumhurbaşkanı’nın Çin gezisini sabote edebilecek gelişmeler’ vurgulu bir haber yazdım. Manşetteki haberdeki başlığı sabah gördüm. Olaylarla Gezi arasında bir bağ göremediğim için bu yönde gelen hakaretleri edenlere geri iade ediyorum” ifadelerini kullandı. Olay bir anda sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.


<< Önceki Haber Star'ın o haberinde imzası olan muhabir gazeteyi suçladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER