STK'lar AB Fonları hakkında bilgilendirildi


Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından sivil toplum kuruluşlarının Avrupa Birliği (AB) tarafından sağlanan hibelerden daha fazla faydalanabilmesi için bilgilendirme paneli düzenlendi.

Sivil toplum kuruluşlarının Avrupa Birliği (AB) tarafından sağlanan hibelerden daha fazla faydalanabilmesi için Nilüfer Belediyesi, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu ve Mudanya Rotary Kulübü işbirliğiyle Nazım Hikmet Kültürevi'nde "AB Mali Yardımları Kapsamında Sağlanan Destekler" konulu panel düzenledi.

Toplantıya Nilüfer Belediyesi başkan yardımcıları Adil Kayaoğlu ve Ahmet Çakıcı, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Guvernörü Reha Akın, AB Fonları Komite Başkanı Tijen Yener ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, sivil toplum kuruluşlarının Avrupa Birliği tarafından verilen hibelerden yararlanmasının önemini vurguladı.

Kayaoğlu, Türkiye'de STK'ların hibeler konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını belirterek, Nilüfer Belediyesi'nin ortaklaşa geliştireceği projelerle toplumsal sorunların çözümüne, ekonomik ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunulacağını belirtti.

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu Dönem Guvernörü Reha Akın da, Avrupa Birliği tarafından ayrılan fonların yaklaşık yüzde 2 kadarının kullanılabildiğini belirterek, STK'ların bilgilendirilmesiyle bu oranı daha da arttıracaklarını kaydetti. Açılış konuşmalarının ardından Uluslararası 2440. Bölge AB Fonları Komite Başkanı Tijen Yener de IPA 2 olarak yeni bir döneme girildiğini ve 2014-2020 yılları arasında Türkiye'ye 4,5 milyar Euro hibe ayrıldığını kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber STK'lar AB Fonları hakkında bilgilendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER