Suikast hazırlığında oldukları ileri sürülen 2 kişi yakalandı


Adana'da devlet büyüklerine veya askerlere yönelik suikast hazırlığında oldukları ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde susma haklarını kullandıkları öğrenilen şüpheliler, Cihan Z. ve 22 yaşındaki Dersim D. tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin üzerinden çıkan Glock marka tabancaya da el konulup balistik incelemeye gönderildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Gezi Parkı eylemleri sırasında grupları organize edip polise molotof bombası, havai fişek ve taşla saldırttığı ileri sürülen MLK-P terör örgütü üyesi Dersim D.yi ihbar üzerine merkez Seyhan ilçesi Haydaroğlu Mahallesinde tabancasına mermi koyduğu sırada yakaladı. Polis ekipleri, DHPK-C terör örgütüne üye olmak ve eylemlerine katılmak suçundan 8 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası alan ve hakkında yakalama kararı olan Cihan Z.'yi ise merkez Seyhan ilçesi Eminağa Caddesi üzerinde gözaltına aldı.
Gözaltına alınan Dersim D. ile Cihan Z.'nin birlikte hareket ettikleri, asker veya devlet büyüklerine suikast yapma hazırlığında oldukları ileri sürülüyor. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde 4 gün boyunca gözaltında tutulan iki şüpheli burada 'susma' haklarını kullandı. 2 şüpheli, Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adli mercilere sevk edildi. Hakkındaki yakalama kararı vicahiye çevrilen Cihan Z. tutuklandı, Dersim D. ise savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Dersim D.'nin Türkiye Kuzey Kürdistan Ordusu mensubu olduğu ve Kobani'de çatışmalara katıldığı da iddia ediliyor.
Suikast-hazirliginda-olduklari-ileri-surulen-2-kisi-yakalandi-1902069.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Suikast hazırlığında oldukları ileri sürülen 2 kişi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER