Süper Lig'de yabancı kuralı yine değişti

Türkiye Futbol Federasyonu, 2024-2025 sezonundan itibaren Süper Lig'de yabancı oyuncu sayısının 12'ye, takip edecek iki sezonda ise 11'e düşürüleceğini açıkladı.

SHABER3.COM

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda 5 sezonluk yabancı oyuncu kuralı hakkında yeni kararlar aldı. 

Gelecek sezon takımların kadrosunda yer alacak yabancı oyuncusu sayısı 14'ten 12'ye düşürüldü. 2025-2026 sezonunda ise bu sayı 11 olacak.

İLK 11 TAMAMEN YABANCI OLABİLİR
Kadroda en az 3 Türk futbolcu oynatma zorunluluğu ise kalktı. Takımlar maçlara 11 yabancı oyuncuyla çıkabilecekler.

TFF'DEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE;
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2024-2025 sezonundan itibaren 5 sezonluk projeksiyonla uygulanacak Süper Lig Oyuncu Uygunluğu detaylarını kararlaştırdığı toplantısında aşağıdaki kararları almıştır:

1) 2024-2025 sezonundan itibaren takip eden ilk üç sezonda A Takım listesinde yazılacak yabancı uyruklu futbolcu sayısı 14'den 12'ye, takip eden sonraki iki sezonda ise 11'e düşürülmüştür. Maç günü listesinde sınırlama olmayacaktır.

2) A Takım listesine yazılacak futbolcu sayısı kulüplerin transfer bütçelerini daha verimli kullanabilmelerini sağlamak amacıyla 30'dan 26'ya düşürülmüştür.

YERLİ AKADEMİLERDEN YETİŞTİRİLEN OYUNCU ZORUNLULUĞU GETİRİLECEK
3) Kulüp A Takım listesine yazılacak A Millî Futbol Takımımızda oynamaya uygun 14 futbolcudan ilk üç sezonda en az 2'sinin, sonraki iki sezonda en az 3'ünün kulüp akademisinden yetiştirilmiş olması zorunluluğu getirilmiştir.

4) Kulüp akademisinden yetişmiş oyunculara ek olarak beş sezonda da A Millî Futbol Takımımızda oynama uygunluğu bulunan 14 futbolcudan en az 5'inin ise yerli akademilerde yetişmiş olması zorunluluğu da getirilmiştir.

YERLİ OYUNCU OYNATANA TEŞVİK VERİLECEK
5) 2024-2025 sezonundan itibaren yabancı uyruklu futbolcu transferlerinden alınacak fon bedellerinin büyük bir bölümü A Millî Futbol Takımımızda oynama uygunluğu bulunan futbolcu oynatan kulüplere Federasyonumuzca "yerli futbolcu teşvik fonu" olarak ödenecektir.
<< Önceki Haber Süper Lig'de yabancı kuralı yine değişti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER