Sur'da sokağa çıkma yasağının 8. gününde çatışmalar arttı

Sur'da sokağa çıkma yasağının 8. gününde çatışmalar arttı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde geçen hafta çarşamba günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, çatışmalar şiddetlendi. Çatışmaların sokağa çıkma yasağının olmadığı bazı bölgelere de yayıldığı belirtildi. Diyarbakır'ın kalbi konumundaki ilçede yasak nedeniyle esnaflar günlerdir iş yerini açamıyor.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı 8. gününe girdi. İlçenin 15 mahallesinden 6'sı olan Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'ne 2 Aralık Çarşamba günü saat 05.00'ten beri girmek ve çıkmak yasak.

Yasağın devam ettiği mahallelerdeki sokak aralarına PKK'lılar tarafından kurulan setler kaldırılmaya çalışılıyor. Sokaklara döşedikleri bombalarla güvenlik güçlerine saldırılar düzenleyen örgüt mensuplarına müdahalede güçlükler yaşanıyor.

ESNAF GÜNLERDİR İŞ YAPAMIYOR

İlçenin Dabanoğlu ve Fatipaşa mahallelerinden sabah saatlerinde silah ve patlama sesleri duyuldu, ardından dumanlar yükseldi. Çatışmalar nedeniyle ilçe esnafı da günlerdir kepenklerini açamıyor.

Şehrin ekonomik olarak en hareketli yerlerinden biri olan Gazi Caddesi esnafı iflas etme noktasına geldi. Kuyumcular çarşısı, Peynirciler pazarı, Hasanpaşa Hanı, Bakırcılar çarşısı, Aşefçiler çarşısı ile Gazi ve Melikahmet caddeleri üzerindeki esnaflar günler iş yapamıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Sur'da sokağa çıkma yasağının 8. gününde çatışmalar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER