Sur'daki ailesinin yanına gidemeyen genç, kara kalemle hayata tutunuyor!

Sur'daki ailesinin yanına gidemeyen genç, kara kalemle hayata tutunuyor!

Türkiye'nin barış elçisi olarak hafızalara kazınan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümünün ardından Sur ilçesinde çatışmalar devam ediyor. Bölgedeki çatışmalardan etkilenenlerden biri de 17 yaşındaki Fethullah Iganlı.

Hastalığından dolayı okula gidemeyen ama aynı zamanda ailesinin geçimine katkı sağlamaya çalışan 17 yaşındaki Fethullah Iganlı 'Akdeniz Anemisi' olarak da bilinen 'Talasemi' hastası. Fethullah'ın ayda bir defa 2 ünite kan alması gerekiyor. Fethullah, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde küçük bir kafeteryada çalışıyor. 4 kardeşin en büyüğü olan Fethullah, son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı Suriçi'ndeki ailesinin yanına gidemiyor. O da olayların daha az yaşandığı bölgede oturan halasında kalıyor. Maddi imkanlarının yetersizliğinden cep telefonu alamamış. Ailesiyle haberleşmek için kafeteryanın yan tarafındaki marketin telefonunu kullanıyor.

Fethullah'ın hayat mücadelesinde yanında olmaya çalışan Ferhat Burtakuçin ise Hazro ilçesinin bir köyünde resim öğretmenliği yapıyor. Okul çıkışlarında Fethullah'ın çalıştığı kafeteryaya giden Ferhat öğretmen, gencin resme olan ilgisini fark ediyor. Bu ilgisini geliştirmek için kafeteryanın üst katında kafe sahibiyle küçük bir atölye kuruyorlar. Ferhat öğretmen Fethullah'ın başlangıç olarak kara kalem çalışması yaptığını anlattı. "Bazı çizim teknikleri var, onları anlatıyorum" diyen Ferhat Burtakuçin, okulda olduğu zamanlarda Fethullah'a ödevler vererek onun kendisini geliştirmesini sağlamaya çalışıyor.

Kara kalem ile hayata tutunmaya çalışan Fethullah'ın hayalinde iyi bir ressam olmak var. Ferhat öğretmen sayesinde bu hayalini gerçekleştireceğine inanıyor. Memleketini çok seven Fethullah, "Amed'imi yani Diyarbakır'ı resmetmek istiyorum. Silah seslerinin olmadığı evime dönmek istiyorum." diye konuşuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Sur'daki ailesinin yanına gidemeyen genç, kara kalemle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER