Suriye muhalefeti, Riyad'da Rusya ve ABD'nin teklifini görüşüyor


Suriye muhalefeti Yüksek Müzakere Komitesi, Rusya ve ABD'nin anlaştığı ateşkesi görüşmeye devam ediyor. Komitenin başkanı Riyad Naasan Aga, Riyad'da görüşmelerin sürdüğünü ve ateşkeste yer alan teklifler konusundaki değerlendirmelerini ABD'ye ilettiklerini belirtti.

Rus Interfax ajansına konuşan Naasan Aga, "Yüksek Müzakere Komitesi, Rusya ve ABD tarafından önerilen ateşkesi değerlendirmek için Riyad'daki toplantılarını sürdürüyor." dedi. Ateşkes anlaşmasının muhalefet tarafından kabul görüp görmediğinin sorulması üzerine de Naasan Aga, "Bazı teklifleri görüşüyoruz ve onları ABD'ye iletiyoruz." cevabını verdi.

ABD ve Rusya, 27 Şubat'tan itibaren Suriye'de ateşkes sağlanması konusunda anlaşmış ve tekliflerini Suriye muhalefeti ile Suriye rejimine iletmişti. Beşşar Esed, teklifi kabul ettiği açıklamıştı.

Ateşkese uyup uymadıklarını da Suriye'deki grupların 26 Şubat tarihine kadar bildirmeleri gerekiyor. Anlaşmanın maddelerine göre muhalif gruplar, rejim ordusuna karşı saldırılarını durduracak; ayrıca onlara karşı da ABD, Rusya veya Suriye ordusu tarafından bir operasyon düzenlenmeyecek. Ateşkes, IŞİD ve El Nusra'yı ise kapsamıyor.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER