Suriye Türkmenleri, Rusya'yı protesto etti

Suriye Türkmenleri, Rusya'yı protesto etti

Suriye Türkleri Eğitim ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Rusya'nın havadan sağladığı destekle Esed rejimine ait güçlerin Suriye'teki Türkmen bölgesine yönelik saldırıları protesto etti.

Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda toplanan Suriye Türkleri Eğitim ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, sloganlarla Rusya Konsolosluğuna yürüdü. Grup yürüyüş boyunca tekbirler getirdi. Grubu Konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, karşıladı. Grup buruda İstiklal Marşı okudu, saygı duruşunda bulundu.

Grup adına yapılan açıklamadı şu ifadelere yer verildi: "Her hafta düzenlemeyi planladığımız Bayır Bucak Türkmenleri olmak üzere Suriye Türklerinin derdini yüksek sesle haykırmak günü olarak kabul ettik. Her pazar, Rusya oradaki saldırılarını durduruncaya kadar biz pazar günleri buradayız.

Bayır Bucak'ta Rusya var. Rusya 30 Eylül 2015 başladığı Suriye topraklarını bombalamayı 60 gündür aralıksız sürdürmektedir. 6 Ekim'den bu yana Bayır Bucak'taki Türkmen Dağı'nı da vurmaya başlayan Rus uçakları bölgeye olan saldırılarını günlük olarak devam ettirmektedir. Bu saldırılar kadın, çocuk, yaşlı, sivil ayrımı gözetmeden tam bir katliama dönüşmüştür. Biliyoruz ki Rusya DAİŞ örgütünün bulunmadığı Bayır Bucak bölgesini bombalamak için çok uzaklardan geldi.

Biz Putin'den merhamet dilenmiyoruz. Çünkü onun adil ve dürüst olmadığını biliyoruz ve ona verecek cevabımız her zaman vardır.

Ey yüce Türk milleti saldırgan Rusya'ya karşı iman gücü ile ayakta duran Bayır Bucak Türkmenlerini yalnız bırakma. Buradan Bayır Bucak Türkmen dağına ve bütün Suriye Türkmenlerine selam ederiz. Hem maddi hem de manevi olarak her zaman yanlarındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz."

Grup okunan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Suriye Türkmenleri, Rusya'yı protesto etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER