Suriyeli bebeğin öldüğü çadırlar boşaltılıyor

Ankara'da sabah saatlerinde donarak hayatını kaybettiği iddia edilen Suriyeli bebeğin yaşadığı çadırları belediye ekipleri boşaltmak istedi.

Suriyeli bebeğin öldüğü çadırlar boşaltılıyor

Çankaya'nın Dikmen Vadisi’nde Suriyelilerin kurduğu çadırlarda yaşayan Said ailesinin 36 günlük bebeği Ebru’nun donarak hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Bebeğin hayatını kaybettiği naylon çadırlardan oluşan barakalarda kalan Suriyeliler tahliye edilmek istendi. Çankaya’da bulunan Namık Kemal İlköğretim Okulu’na götürülmek istenen yüzlerce Suriyelilerden yalnızca on kişi uzun uğraşlar sonucu ikna edildi. İkna edilen Suriyeliler belediye otobüsüyle yeni yerlerine götürüldü.

Akşam saatlerinde Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri, kaymakamlıktan gelen yetkililer vepolis ekipleri Suriyelileri yaşadıkları naylon çadırdan kurtararak daha sıcak bir ortama götürmek istedi. Araçların inmesinin imkan olmadığı yerdeki Suriyelilere ulaşabilmek için önce bir zabıta görevlisi Suriyeli çocuğu yanına çağırdı. Türkçe bilen çocuğa çadırda yaşayan büyükleri yanlarına çağırmasını istedi. Bunun üzerine çocuk tekrar çadırlara dönerek ailesine durumu iletti. Bir zabıta görevlisi de aracın megafonundan anons yaparak yetişkin Suriyelileri yanlarına gelmesini istedi. Bir süre sonra birkaç Suriyeli çok sayıda çocukla zabıtaların yanına geldi. 

Zabıta memurunun ‘Devlet size sahip çıkacak’ sözlerine Suriyeli; “Dört yıldır buradayız. Sahip çıkmamış da şimdi mi sahip çıkacak?” cevabını verdi. Kendilerinin burada iyi durumda olduğunu söyleyen Suriyeliler, yardımın naylon çadırlardan oluşan evlerine gelmelerini istedi. Dört yıldır burada olduklarını belirten Suriyeli şahıs gitmek istemediklerini anlattı. Zabıta ekiplerinin yaklaşık dört saatlik uzun uğraşları sonucu yüzlerce Suriyelinin arasından sadece on Suriyeli ikna olarak gelmeyi kabul etti. Gelmeyi kabul edenlerden bir çocuğu ise otobüse kadar bir polis memuru kucağında taşıdı. On Suriyeli belediyeye ait otobüsle yeni yerlerine gitti.

CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli bebeğin öldüğü çadırlar boşaltılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER