Suriyeli öğrencilerden Akdeniz'e teşekkür ziyareti

Suriyeli öğrencilerden Akdeniz'e teşekkür ziyareti

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Dünya Kültürleri Topluluğu öncülüğünde bir araya gelen Suriyeli üniversite öğrencileri, Suriyeli mültecilere gösterilen konukseverliğe teşekkür etti. Öğrenciler, 'Bir Çiçek Bin Teşekkür, İnsanlığımız Gülden Başlar' projesi çerçevesinde Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu'yu makamında ziyaret ederek gül verdi. Öğrenciler daha sonra belediye personeline de gül dağıttı.

Mersin Üniversitesi'nde öğrenim gören Suriyeli öğrenciler, Suriyeli göçmenlere yönelik konukseverliğinden ötürü Mersinlilere teşekkür ediyor. 'Bir Çiçek Bin Teşekkür, İnsanlığımız Gülden Başlar' projesi çatısı altında bir araya gelen Suriyeli öğrenciler, Mersinlilere teşekkür mesajlarını da içeren güller dağıtıyor. MEÜ Dünya Kültürleri Topluluğu tarafından organize edilen proje çerçevesinde Akdeniz Belediyesi'ni de ziyaret eden öğrenciler, belediye personeline birer buket çiçek takdim etti. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu'yu da makamında ziyaret eden öğrenciler, güzel dileklerini ilk ağızdan iletti.

Ziyarette ilk olarak söz alan MEÜ Dünya Kültürleri Topluluğu Danışman Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdarhan Musa Taşkaya, Proje Başkanı Azize Şeyho ile birlikte Suriyeli öğrencilerin gerçekleştirdiği etkinlik hakkında bilgi verdi. Çok sayıda Suriyeli mültecinin Türkiye'de misafir olarak kaldığını hatırlatan Taşkaya, "Onların bu durumu kendilerini de bizi de son derece üzüyor. Mersin Üniversitesi'nde 34 ülkeden öğrencimiz var. Bunların içerisinde en büyük grubu da Suriyeliler oluşturuyor. Onlar da Mersin Üniversitesi'nde okuyan Suriyeli öğrenciler olarak Mersin'in Suriyelilere yönelik tüm dünyaya örnek olacak konukseverliği için Mersinlilere teşekkür etmek istediler. Bu çerçevede Mersin Üniversitesi Dünya Kültürleri Topluluğu öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Mersin halkına, Mersin'deki kurum ve kuruluşlara çiçeklerimizle birlikte teşekkür ziyaretleri gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Suriye'de yaşanan savaş ortamına değindi. "Biz Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarında mutlu, huzurlu, eşit ve adil bir biçimde yaşamalarını isterdik" diyen Mutlu şöyle devam etti: "Ama ne yazık ki savaş ve göç, beraberinde daha çok travma ve özellikle kadın ve çocuklara yönelik daha fazla şiddeti doğuruyor. Keşke topraklarınızda mutlu bir şekilde yaşayabilseydiniz. Ama savaş, ne yazık ki sizleri buralara sürükledi. Bu duruma biz de fazlasıyla üzülüyoruz. Şimdi bundan sonrası için kendi özgünlüklerinizi, kültürünüzü ve dilinizi koruyarak diğer etnik topluluklar gibi burada nasıl yaşayacağınızın çalışmasının yapılması gerekiyor. Bunda kuşkusuz sizlerin ve hocalarınızın bir payı ve katkısı olacaktır ancak en büyük katkının devlet ve iktidar kanadının gerçekleştirmesi gerekiyor."

Türkiye'de şu anda Suriyelilerle ilgili olarak olumsuz bir algı oluştuğuna dikkat çeken Eş Başkan Mutlu,
"Bu yanlış algının ortadan kaldırılması açısından sizin yapmış olduğunuz bu çalışmayı çok önemli ve değerli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Hepinize üniversite yaşamınız ve sonrası için başarılar diliyorum." temennisinde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli öğrencilerden Akdeniz'e teşekkür ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER