Sürücü eğitim sistemi değişti; hedef AB standartlarına çıkmak


Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, değişen yeni sürücü eğitim sisteminin 2,5 yılda çok büyük yol kat ettiğini, sancılı dönüşümün ardından hedeflerinin Avrupa ülkelerindeki eğitim sistemini geçmek olduğunu söyledi.

Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu 2015 yılı çalıştay programını Antalya'nın Kundu turizm bölgesinde bulunan Kervansaray Otel'de başladı. 'Aydınlık geleceğimize birlikte yürüyoruz' sloganıyla 17-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen çalıştayın ana konuları ise 'Sürücü eğitiminde yeni dönem başlıyor' ve 'AB standartlarını milli değerlerimizle bütünleştiriyoruz' adı altında gerçekleştiriliyor.

Sürücü eğitiminde yeni başlayan dönemin ele alındığı çalıştayda yeni sistemin iyi yanları ve neler yapılabileceği konuları da ele alınıyor. Çalıştayın açılış törenine milletvekilleri, Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz ve bini aşkın sürücü kursu kurucusu katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, sürücü eğitiminde yeni başlayan dönemle ilgili çeşitli bilgiler verdi. Türkiye'de 3 bin 500 sürücü kursu bulunduğunu, sürücü eğitiminde de Avrupa'nın 30 yılda aldığı mesafeyi Türkiye'nin 2,5 yılda aldığını kaydeden İsmail Yılmaz, sancılı dönüşümü yaptıklarını, kararlılıkla bu yolda ilerleyeceklerini ve bu eğitimde AB standartlarının üzerine çıkacaklarını söyledi. Avrupa'nın da ilerisine geçeceklerine inandığını aktaran Yılmaz, "Bizim şu an uygulamaya başlatmış olduğumuz bazı şeylerimiz onlardan daha iyi. Bizim Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olmamız da Avrupa'da bize özgü bir durum." dedi.

SÜRÜCÜ KURSLARININ, DEVLETTEN İSTEKLERİNİ SIRALADI

Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, toplantıya gelen siyasilere Meclis'te gündeme getirilmek üzere istek ve taleplerini dile getirdi. Sürücü kurslarının araçlarını sürekli yenilediğini ve büyük bir dönüşüm olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, devletin ÖTV ve KDV hizmetinden yararlanmak istediklerini dile getirdi. Zorunlu trafik sigortalarının fiyatlarının yüksek olmasından yakınan Başkan Yılmaz, "Zorunlu trafik sigortaları bizim canımızı yakıyor. Bu son 1-2 yıldan rakamlar çok arttı. Biz çok mağdur oluyoruz. Bu durumdan sadece biz değil vatandaş da çok mağdur oluyor." diye konuştu.

Yeni gelen sistemle birlikte uzman sınav yapıcıları istediklerini aktaran Yılmaz yetkililerden isteklerini şöyle sıraladı: "Etkin bir denetim istiyoruz. Denetimi çağın araçları elektronik denetimlerle yapılmasını istiyoruz. E-sınav sisteminin yaygınlaştırılmasını istiyoruz. 81 ilde e-sınavın yaygınlaşmasını istiyoruz. 2 ayda bir biz sınav telaşından kurtulmak istiyoruz."

VERDİĞİMİZ BELDE 182 ÜLKEDE GEÇERLİ OLACAK

Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de çalıştayda sürücü kurslarının son durumu ve eğitim sistemi hakkında bilgileri paylaştı. Özel eğitim kurumları içerisinde ikisini ayırdığını ifade eden Yelkenci, birisinin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri olduğunu, bir diğerinin ise sürücü kursu eğitim merkezlerinin olduğunu belirtti. Sürücü kurslarının insan hayatını direkt olarak ilgilendirdiğini açıklayan Ömer Faruk Yelkenci, "Yanlış verdiğimiz sürücü belgesi çekip bir insanı tabancayla vurmakla aynı şeye benzer. Eğer bu belge ile insan hayatı olumsuz etkileniyorsa bununda sorumlusu benim." şeklinde konuştu.

Türkiye'den alınan sürücü belgelerinin 182 ülkede geçerli olacağını da söyleyen Yelkenci, yeni sistemle birlikte 17 ilde e-sınav merkezi açtıklarını, 81 ile yaygınlaştırmak için çaba göstereceklerini belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Sürücü eğitim sistemi değişti; hedef AB standartlarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER