Sürücüsüz kullanılabilen Toyota yollarda


Dünyanın önde gelen araç üreticilerinden Toyota, şoförsüz gidebilen arabasını tanıttı. Lexus'un modifiye edilmiş GS modeli araç, akıllı algılayıcıları sayesinde otoyolda şerit değiştirebiliyor, araç sollayabiliyor.

Şirket yetkilileri benzer özelliklere sahip diğer araçları Tokyo'nun olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacağı 5 yıl içinde piyasaya sürmeyi ümit ettiklerini açıkladı.

Aracın basına tanıtımında konuşan Toyota Güvenlik Teknoloji Şefi Yoshida Moritaka, "Tokyo'nun Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacağı 2020 yılına kadar operasyonel hale gelmeyi planlıyoruz." ifadesini kullandı. Moritaka, "Buradaki araç otoyol girişinden çıkışına kadar bağımsız (sürücüden) olarak kendi kendini sürebiliyor." şeklinde konuştu.

Toyota, geçtiğimiz ay araçlarına yapay zeka yerleştirmek amacıyla 50 milyon dolar yatırım yapmayı planladığını ilan etmişti. Stanford ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ortaklığındaki araştırma, önümüzdeki 5 yıl boyunca devam edecek.

Kendi kendini sürebilen arabalara yatırım yapan şirketlerden Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google aracını Silikon Vadisi'nde test ederken Nissan sürücüsüz aracının en erken 2016 itibariyle Japonya otoyollarında olacağı sözü verdi. Bilgisayar ve telefon devi Apple'ın da benzer bir teknoloji üzerinde çalıştığına dair dedikodular var. CİHAN
<< Önceki Haber Sürücüsüz kullanılabilen Toyota yollarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER