Suudi Arabistan, İran'ı BM Güvenlik Konseyi'ne şikayet etti


Riyad yönetimi, temsilciliklerine yönelik saldırılar sebebiyle İranBM Güvenlik Konseyi'ne şikayet etti. Güvenli Konseyi de saldırıları şiddetle kınadı. Konsey'in açıklamasında, Suudi Arabistan'ın Şii din adamını idam etmesine ise değinilmedi.

Suudi Arabistan'ın BM Daimi Temsilcisi Abdullah bin Yahya el Muallimi, Güvenlik Konseyi üyelerine durumu anlattıklarını ve onlardan büyük destek gördüklerini söyledi.

İran'la doğuştan düşman olmadıklarını vurgulayan El Muallimi, "İran hükümetinin başta bizim ve Arap ülkelerinin olmak üzere başka devletlerin içişlerine karışmaya devam etmesi bizleri de pozisyon almaya zorluyor." dedi.

BM GENEL SEKRETERİNE TEPKİ

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ise sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada Ayetullah Nimr ve diğer mahkumların idam edilmesinden duyulan üzüntüyü dile getirdi ve İran ve Suudi Arabistan arasındaki gerginliğin düşürülmesini istedi. El Muallimi ise idam kararı verme ve bunu infaz etmenin Suudi Arabistan'ın egemenliğiyle ilgili olduğunu vurguladı. El Maullimi, Genel Sekreter Ban Ki-mun'un mahkeme süreçleriyle ilgili eleştirisinin ise yanlış bilgilendirmeden kaynaklanmış olabileceğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Suudi Arabistan, İran'ı BM Güvenlik Konseyi'ne şikayet etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER