Tabip odasından özel hastanelere yüzde 70 doluluk garantisine tepki


ADANA (CİHAN)- Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, koruyucu, önleyici, tarama kapsamındaki sağlık hizmetlerinin hiçbir şekilde dikkate alınmadan yüzde 70 doluluk vaat edilerek hastane açıldığını söyledi. Mungan, "Yükleniciye 'yüzde 70'in altına düşerse ben bunu devlet bütçesinden öderim' deniliyor. Bu nasıl bir zihniyettir?" dedi.

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, Genel Sekreter Dr. Hakan Şen, Adana Diş Hekimleri Oda Başkanlığına yeni seçilen Fatih Güler'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Görev değişikliklerinin STK'larda sık yaşandığını ama hedeflerin değişmediğini söyleyen Prof. Dr. Mungan, "Maalesef sağlık sistemindeki aksaklıklar artarak devam ediyor. Bizim için koruyucu, önleyici, tarama kapsamındaki sağlık hizmetleri hiçbir şekilde dikkate alınmadan yüzde 70 doluluk vaat edilerek hastane açılıyor. Anlayamadığımız yüzde 70 dolulukla sağlık nasıl ipotek edilir. Koruyacağım hasta az olsun, hastanede az yatsın denileceğine yüzde 70 doluluk vaat ediliyor. Yükleniciye bu oranın altına düşerse 'ben bunu devlet bütçesinden öderim' deniliyor. Bu nasıl bir zihniyettir." diye konuştu.

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Güler ise şunları söyledi: "Sorunlarımız aynı olmasa da çok benzeşiyor. Özellikle A Tipi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri'nin yüzde 49'una diş hekimi olmayan birisinin ortak olabilmesinin önünün açılmasını doğru bulmuyoruz. Özel hastanelerde SGK sürekli soruşturma yapıyor. Kar amaçlı açılan hastanelerde gerekli gereksiz her şey yapılır hale geliyor. Bizlere yapılmak istenen de budur. Sonucunun iyi olmadığını söyledik. Bu merkezlere dışarıdan sermaye girerse hekime aylık kota koyar. Bu arkadaş bu kotayı tutturmak için koruyucu ve kurtarıcı amaçlı tedavi değil de ne kadar çok implant yaparım, ne kadar çok protez takarım diye düşünecek. Gidişat hiç iyi değil." CİHAN
<< Önceki Haber Tabip odasından özel hastanelere yüzde 70 doluluk garantisine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER