Taha Akgül: Tek eksiğim olimpiyat madalyası


Dünya ve Avrupa Güreş Şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne yaptığı açıklamalarda tek eksiğinin olimpiyat madalyası olduğunu belirtti ve hazırlık sürecini anlattı.

2012 Londra Olimpiyatı'nda olimpik sporcu olmayı başardığını kaydeden Taha Akgül, "Tabii artık olimpik sporcu olmak bize yetmiyor. Londra Olimpiyatları'nda henüz 21 yaşında idim. Başarısız oldum. Aradan dört sene geçti daha da tecrübelendim. Dört Avrupa ve iki de dünya şampiyonluğu elde ettim. Kendi kilomda kendi sıkletimde Rio Olimpiyatları'nın favorisiyim. Şimdi bu olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanıp olimpiyat madalyasını almak istiyorum." dedi.

"OLİMPİYATLARIN TELAFİSİ OLMUYOR"

Hazırlıklar hakkında ise milli sporcu, "Kendimize çok dikkat ediyoruz. Yeme, içme, dinlenme önemli. Çünkü olimpiyatlar dört senede geldiği için telafisi olmuyor. Şuan önümüzde bir Avrupa şampiyonası var Letonya'da. Avrupa şampiyonası bir nevi olimpiyat hazırlığı. Avrupa şampiyonası aslında olimpiyatların provası olacak. Rakiplerimiz ile prova etmiş olacağız. Oradaki hazırlık sonrası olimpiyat hazırlığımız ve kamplarımız başlayacak." bilgisini verdi.

"BABAM OLMASA GÜREŞİ SEÇMEYEBİLİRDİM"

Güreşe nasıl başladığı hakkında da kısa bilgi veren Taha Akgül, "Baba mesleği. Evin içinde abimle biz güreşirdik. Kanepeler kenera çekilirdi. Heves olarak başladı ilk. Başarılıda olduk sonrasında. Fizik yapımda uygun güreşe. İyi ki güreşçi olmuşum. Babamın sayesinde asıl olarak ama. O olmasa seçmeyebilirdim." diye konuştu.

"SPORDA BAŞARI İÇİN SABIR GEREKİYOR"

Genç güreşçilere ne yapmaları gerektiğini de belirten Akgül, "Güreşçi kardeşlerimiz çalışmalarına çok dikkat etmesi gerekiyor. Düzenli çalışmaları gerekiyor. Sporda başarı için sabır gerekiyor. Beslenme ve dinlenmelerine de çok dikkat etmeleri gerekiyor. Birinden bir tane eksik olsa başarı gelmiyor." tavsiyelerinde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Taha Akgül: Tek eksiğim olimpiyat madalyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER