Tanal'ın soru önergesindeki 3 soru cevapsız iade edildi


İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal'ın 21 Aralık 2015 tarihinde TBMM'ye verdiği yazılı soru önergesinin 1, 2 ve 4 numaralı soruları TBMM İçtüzüğü'ne uygun hükümler taşımadığı iddiası ile cevaplanmadan iade edildi.

CHP'li Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Genel Kurulu'nda 14.01.2016 tarihinde yerinde aldığı söz esnasında Bakan Cevdet Yılmaz'a AK Parti'den istifa eden İzmir Milletvekili İlhan İşbilen hakkında sorular yöneltmişti.

Milletvekili Mahmut Tanal, 21.12.2015 tarihinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın cevaplaması talebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında AK Parti'den istifa eden İzmir Milletvekili İlhan İşbilen ve 3 kişinin tutuklanmasıyla ilgili yazılı soru önergesi vermişti. Cevaplanması istenen sorular şu şekildeydi:

"1- İlhan İşbilen AKP'den istifa etmemiş olsaydı hakkında bu soruşturma başlatılacak mıydı?

2- Bu soruşturma AKP'nin milletvekillerine istifa etmemesi için bir gözdağı mıdır? Gözdağı değil ise bu soruşturma neden İlhan İşbilen AKP'de görev yaptığı sırada değil de istifa ettikten sonra başlatılmıştır?

3- 2013 yılında görevde bulunan bakanlardan kimler Fethullah Gülen ile görüşmüştür?

4- 2013 yılında Fethullah Gülen ile görüşen bakanlar hakkında da İlhan İşbilen hakkında başlatılan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar kapsamında soruşturma başlatılacak mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber Tanal'ın soru önergesindeki 3 soru cevapsız iade edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER