Tarihi anları fotoğraflayan canlı tanıklar Antalya'da buluştu

Tarihi anları fotoğraflayan canlı tanıklar Antalya'da buluştu

ANTALYA (CİHAN)- Dünyanın en önemli basın fotoğrafçılarıyla, fotoğraf tutkunlarını Antalya'da buluşturan Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri 'PhotoAntalya' başladı. Dünyanın en ünlü foto muhabirlerini ağırlayacak Antalya, üç gün boyunca çeşitli sergilere ve ünlülerin söyleşilerine ev sahipliği yapacak.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 133'üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) işbirliğiyle Türkiye'de ilk kez düzenlenen 'Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri PhotoAntalya' Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde başladı. PhotoAntalya'ya Ara Güler'den Coşkun Aral'a, National Geographic fotoğrafçısı Reza'dan dünyanın en ünlü foto muhabirlerinden Christopher Morris'e, dünyanın önemli kadın foto muhabirlerinden Jodi Bieber'den New York Times Fotoğraf Editörü Gaia Tripoli'ye kadar 60'a yakın usta ismin katılıyor. Ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşilerin dışında Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri çerçevesinde, kentin farklı noktalarında 60'a yakın sergi açılacak.

Cumhuriyet Meydanı'nda, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, ATSO, EXPO 2016 Ajansı, Antalya OSB, Muratpaşa Belediyesi, Kepez Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Döşemealtı Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti hizmet binalarında sergilenecek 1200 fotoğraf 5 gün boyunca fotoğraf severlerin ilgi odağı olacak. Sergilerin büyük bölümünün yer alacağı Cam Piramit'te 20 fotoğraf söyleşisi, 4 usta fotoğrafçı söyleşisi, 4 panel, 1 forum, onlarca fotoğraf değerlendirmesi ve onlarca fotoğraf gösterisi, hukuk tartışmaları yapılacak.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde katılımcılar arasında World Press Photo Ödülü kazanan Türk foto muhabirlerinin de yer aldığı 4 üniversite buluşması düzenlenecek. Türkiye'deki birçok gazete ve ajansın usta foto muhabirlerinin fotoğraflarının sunulacağı PhotoAntalya'da Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ile TFMD'nin özel koleksiyonları fotoğraf tutkunlarıyla buluşacak. Fotoğraf günlerinde, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden dünyanın en önemli spor foto muhabirleri arasında yer alan Kerim Ökten anısına da özel bir seçki yer alacak.

PhotoAntalya'nın Cam Piramit'teki açılış töreninde konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya'nın ilham veren bir güzelliğe sahip olduğunu belirterek, bu nedenle ev sahipliği yaptığı birçok festival gibi fotoğraf sanatının da zirvesinde olması gerektiğini söyledi. Çetin, "Fotoğraf ışık demektir, Antalya da bir ışık cennetidir. Bu nedenle 8. sanat dalı olarak kabul edilen fotoğraf sanatının festivali de Antalya'da olmalıdır." dedi.

Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel de PhootAntalya ile şehrin eksik kalan bu yönünün tamamlanacağını ifade ederek, "Antalya güzel, iyi malzeme konusunda ayrıcalıklı bir kenttir." şeklinde konuştu.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı Rıza Özel ise turizmin başkenti olarak kabul edilen Antalya'da böyle bir etkinliğe imza atmış olmanın önemine değinerek, "Antalya şu an uluslararası anlamda çok büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye'de gerçekleşen en büyük fotoğraf etkinliği şu an Cam Piramit'te yapılıyor." ifadesini kullandı.

PhotoAntalya, etkinliğe katkı sağlayanlara plaket verilmesinin ardından Coşkun Aral'ın yönettiği Ara Güler ve National Geographic'in İranlı ünlü foto muhabiri Reza'nın katıldığı söyleşisiyle devam etti. CİHAN
<< Önceki Haber Tarihi anları fotoğraflayan canlı tanıklar Antalya'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER