Taşeron işçi düzenlemesi kafaları karıştırdı

Başbakan Davutoğlu'nun bütün taşeron işçilerin kadroya alınacağını açıklamasıyla birlikte işçiler düzenlemenin ayrıntılarını merak etmeye başladı.

Taşeron işçi düzenlemesi kafaları karıştırdı

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın bugün bir canlı yayında yaptığı açıklama ise kafaları karıştırdı. Bakan Ağbal, söz konusu düzenlemenin belediye şirketlerinde çalışan kişileri kapsamadığını söyledi. Bakan Ağbal, "Belediye şirketinde çalışan kişi kamuda istihdam edilen kişidir. Belediyenin elemanıdır." dedi.

Bakan Ağbal, "Kadroya alınanlar emeklilik yaşı gelene kadar çalışacak. Kadroya alındıktan üç yıl sonra sözleşmeler yenilenecek. Memur statüsünde atama yapmıyoruz. Belediye şirketlerinde çalışanlar kapsama alınmıyor." ifadelerini kullandı.


Ağbal, “Bu kişiler özel sözleşmeli personel olacak. 3 yıl da bir sözleşme yenilecek. 3 yıllık arayla bu statüler yenilenecek. Kadroya alındıktan sonra üç yıl sonra sözleşmeler yenilecek. Kamuda farklı statüler var. Memur statüsü var, işçi statüsü var. Yani bu yeni bir statü. Bu kişileri memur kadrosundan almıyoruz. Bu kişileri özel sözleşmeli personel olarak kadroya alacağız. Ama kamuda çalışan, kamu bünyesinde çalışan, yeni statüde çalışacaklar” dedi.






<< Önceki Haber Taşeron işçi düzenlemesi kafaları karıştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER