Tayyar'dan Arınç'a şok sözler

AKP'nin kurucularından Bülent Arınç her fırsatta 'vatandaşı ütme sanatı' olarak gördüğü siyaset ve siyasi partisi hakkında ilginç açıklamalarda bulunuyor.

Tayyar'dan Arınç'a şok sözler

Kongreden bir gün önce partisine yönelik sert eleştiriler getiren Arınç'a, Saray'a yakın isimlerden Şamil Tayyar'dan çok incitici bir gönderme geldi: Santral Memuru.

Kongrede bir gün önce AKP'deki zihniyet değişimini eleştirdiği sözler, tıpkı bir dönem kendisinin dediği gibi "3 gün konuşulup 4. gün unutulmaya" yüz tuttu bile...

"AKP'nin kuruluşunda "biz" vardı, şimdi "ben"e döndük" diyen, Erdoğan'a atfen, "Kimseyi yarı Tanrı gibi görmek doğru" değil" diyen Arınç'a parti içi en sert tepkilerden birisi Şamil Tayyar'dan geldi.

Bu işin cilvesi heralde. Arınç, Habertürk'teki o konuşmasında "parti dışından gelenler bizden daha fazla itibar gördü" demişti. Dediği gibi oldu. Daha dün partiye girenler Arınç'ı topa tuttu.

AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Arınç'a "Santral Memuru" muamelesi çekti.

Bakın Şamil Tayyar, dün katıldığı yandaş TV'deki programda neler dedi?

"Eskiden biz vardı, şimdi ben duygusu öne çıkmaya başladı. Arınç doğru söylüyor. Eskiden olsa Bülent Arınç böyle konuşmazdı. Artık böyle konuşuyor. Ben demeye başladı. Bir ara Arınç, ben bu davanın adamıyım, görev verirlerse genel merkezin santralinde görev yaparım diyordu. Ama şimdi ben dolgu malzemesi olmam diyor. Dün santralde görev almaya hazırım diyordu. Bugün dolgu malzemesi olmam diyor. Ben bu savruluşu izah etmekte zorlanıyorum. Keşke aktif siyasete vedası böyle olmasaydı."
<< Önceki Haber Tayyar'dan Arınç'a şok sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER