TBMM Başkanı Kahraman'ın Sarıkamış mesajı


TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, mezar taşı dahi olmayan Sarıkamış şehitlerinin, şehadetleriyle milli birlik ve beraberliğin teminatı olduğunu belirtti.

Türk milletinin, tarihinin trajik bir dönemini Birinci Dünya Savaşı'na katılarak yaşadığını, milli hafızada derin izler bırakan bu dönemin en acı hatıralarından birinin de Sarıkamış'ta yaşandığına dikkat çeken İsmail Kahraman, mesajında şunları aktardı:

"Birinci Dünya Savaşı'nın en kanlı safhalarından birini teşkil eden Sarıkamış'ta on binlerce vatan evladı, soğuk iklim şartlarına aldırış etmeden düşman üzerine yürümüş ve karlarla kaplı Allahuekber Dağları'nın zirvelerini aşamayarak şehitlik mertebesine erişmiştir. 101 yıl önce toprağın kara bağrına kefensiz gömülen bu yiğit vatan evlatları, Türk milletinin Allah yolunda vatan, millet ve bayrak için ölümü göze almaktan çekinmeyeceğinin en bariz örneğini sergilemişlerdir. Nesilden nesile onurla ve gururla aktarılan bu destanın merhum kahramanlarının aziz hatıralarının yaşatılması ve yaptıkları fedakarlıkların bilinmesi ortak mesuliyetimizdir. Mezar taşları dahi olmayan bu fedakar vatan evlatları, şehadetleriyle milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olmuşlardır."
CİHAN
<< Önceki Haber TBMM Başkanı Kahraman'ın Sarıkamış mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER